Muziekcompetitie Art Rocks 2018 gaat van start!

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks.

Elke editie van Art Rocks nodigt de competitie twee bekende Nederlandse muzikanten uit om ambassadeur te zijn. Beide ambassadeurs schrijven ook een nummer geïnspireerd op een kunstwerk. Dit nummer dient als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. Eerdere ambassadeurs waren dat Lucky Fonz III, Akwasi, Eefje de Visser, Giovanca en Cata Pirata. De ambassadeurs van Art Rocks 2018 worden op 28 augustus bekendgemaakt.

Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus - 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000 en een videoclip.

 

Op 28 augustus worden de kunstwerken en ambassadeurs bekend gemaakt en start de aanmeldperiode. Aanmeldingen en meer info via artrocks.nl.