Kunst kijken op Lowlands

Geïnteresseerd in kunst op Lowlands? Dan ben je bij de ARTtube-tent aan het goede adres. Van dagelijkse ARTtours over het Lowlands-terrein tot kunst kijken met je oren, een grote Kunst Kwis en echte videokunst uit de museumcollecties. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat verrassen wij je met de beste kunst en design uit de museumcollecties. 

Het programma:

ARThart: Onze Museumtinder. Van welke kunst gaat jouw hart harder kloppen? Je ontdekt je museum-match bij ons ARThart. In 10 seconden swipe je door collectiestukken van meer dan 30 musea uit Nederland en België. Het resultaat? Een persoonlijk ARThart en een museum-match. Wie zei dat kunst moeilijk was?

ARTtours: Een theatrale beleving van de kunst op Lowlands met een spraakmakende tour langs alle kunstwerken op het terrein. Dagelijks, meerdere keren per dag.

Kunst kijken met je oren:  Kijken doe je met je… oren! Ogen dicht/blinddoek voor, luisteren en laat je hoofd een plaatje maken van de oorstrelende verhalen van de presentatoren. Klopt het met het beeld van het echte werk? Elke dag twee edities met andere kunstwerken en presentatoren als Abdelkader Benali, Simone van Saarloos, Stephanie Afrifa en Quinsy Gario. 

ARTtube On Stage: 3 spraakmakende kunstliefhebbers delen vrijdagmiddag hun favoriete kunstvideo’s op het grote scherm. Deze editie staat in het teken van mode, trends en activisme met sprekers als Lenn Cox en Ninke Bloemberg.

Vincent op Vrijdag presenteert de grote Vincent Dating Show: het Van Gogh Museum brengt de werken van Van Gogh uit de Nederlandse musea samen in de grote Vincent Dating Show. Vincent had namelijk niet zo’n geluk in de liefde. In de Grote Dating Show worden mannelijke en vrouwelijke ‘Vincents’ gekoppeld aan hun perfecte match door presentator Vincent Cardinaal. Eén kandidaat kan kiezen uit drie dames of heren. De vragen zijn gebaseerd op het leven en werk van Vincent van Gogh. 

De Grote Kunst Kwis: Na de legendarische eerste editie op Lowlands 2016 weer terug op het ARTtube-podium: Ko & Kho! Wie gaat er zaterdag met het superfantastische prijzenpakket naar huis?

Meet the Artist: Wie bedacht toch die enorme astronaut bij de X-Ray? Meet: Joseph Klibansky. Maar ook Tom Claassen en Alissa & Nienke. De kunstenaars achter de kunst op Lowlands nemen zondagmiddag (13:00 uur en 15:00 uur) plaats op het podium en staan klaar voor al je vragen.

ARTllove: tussen de presentaties en tours door kun je in de ARTtube-tent genieten van echte videokunst en video’s over kunst, design, exposities en de musea. 

Kom je ook? Je vindt ons op Planet Paradise vlakbij de Heineken tent. Blijf op de hoogte via Facebook.