Goedbezochte ARTtube Academie en ARTtube On Stage

Op donderdag 9 juni 2016 organiseerde ARTtube de vijfde editie van ARTtube Academie, dit keer in samenwerking met Modemuze, het museale platform voor liefhebbers van mode en kostuums.

Het programma bood een middag rond video, kunst en online storytelling door musea in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. De vragen die centraal stonden waren: Op welke manier gebruiken musea blogs en vlogs om hun verhalen te vertellen? Hoe zet je online communities en influencers in om deze verhalen persoonlijk en verrassend te maken? En wat zijn huidige trends op het gebied van digital storytelling en videomarketing? Ruim 75 cultuurprofessionals bezochten de middag en deden actief mee met de workshops Vloggen vanuit je museum en Influencer Marketing. Lees hier een uitgebreid verslag van de middag. 

Op het avondprogramma ARTtube On Stage toonden verschillende gastcuratoren - smaakmakers uit de kunst en filmwereld zoals Lennart Booij en Frans Bromet – op uitnodiging van ARTtube en Modemuze hun favoriete video’s over kunst, mode en design op het grote doek. De avond werd gepresenteerd door Andrea van Pol. Lees hier een verslag en bekijk de foto's hier.