Front row bij Viktor&Rolf Paris Fashion Week

Op 28 Januari om 16.00 uur presenteerden modeontwerpers Viktor&Rolf hun nieuwste haute couture collectie in Palais de Tokyo, tijdens de Fashion Week in Parijs. ARTtube mocht erbij zijn om de show live uit te zenden! Wie het toen gemist heeft, kan nu terug kijken: 

Verzamelaar, mecenas en kunstactivist Han Nefkens kocht direct na de show drie creaties uit de goed ontvangen collectie en maakte bekend ze te schenken aan Museum Boijmans Van Beuningen. De drie looks, waaronder het spectaculaire sluitstuk van de show, zullen worden tentoongesteld in het museum. ARTtube maakte na de show een film met de live footage en interviews met Viktor&Rolf en Han Nefkens.

Viktor&Rolf

De nieuwste collectie van Viktor&Rolf, geïnspireerd op de rauwe energie van Vincent Van Gogh’s uitbundige verbeelding van het platteland, werd lovend ontvangen in Parijs. Han Nefkens zei over de collectie: “Ik was opnieuw onder de indruk van de verrassende manier waarop Viktor&Rolf vorm hebben geven aan hun ideeën en fantasieën.”

Han Nefkens en zijn Fashion on the Edge 

Sinds 1999 koopt Han Nefkens (Rotterdam, 1954) internationale hedendaagse kunst om die vervolgens direct bij musea in langdurig bruikleen te geven. De afgelopen jaren kwamen daar ook mode-creaties bij van (jonge) ontwerpers wereldwijd die zich op het snijvlak van mode en kunst begeven. Han Nefkens: “Het geeft me enorm veel voldoening dat deze creaties van Nederlands meest vooraanstaande internationale couturiers in het museum te zien zullen zijn voor een groot publiek. Voor mij is het veel, veel meer dan gewoon de eigenaar worden van het werk. Ik wil een visie delen met andere mensen.”

Han Nefkens werkt al jarenlang samen met Viktor&Rolf. Ook in de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ in Museum Boijmans Van Beuningen, die een initiatief was van Han Nefkens Fashion on the Edge, was het werk van Viktor&Rolf te zien. Ruim 83.000 bezoekers genoten tot en met 18 januari 2015 van de ‘zen-tuin’ en ‘red carpet’ collecties. Han Nefkens Fashion on the Edge is een samenwerkingsverband tussen Han Nefkens, mode-expert José Teunissen en Museum Boijmans Van Beuningen, dat zich richt op het stimuleren van experimentele ontwikkelingen in de modewereld.

Foto bovenaan de pagina: Team Peter Stigter