Dit was ARTtube op Lowlands 2017

Wat was het weer mooi! ARTtube op de 25e editie van Lowlands Festival in Biddinghuizen. Dagelijks verrasten we de Lowlands-bezoekers met een andere kijk op kunst. 

Kunst kijken met je oren

Gewapend met slaapmaskers kwamen verschillende Lowlands-gangers naar kunst kijken met hun oren. Kunstliefhebbers Quinsy Gario, Ralph Keuning, Simone van Saarloos, Rutger Lemm, Yuki Kho, Ko van 't Hek, Stephanie Afrifa, Luuk Heezen, Sanne de Wilde en Abdelkader Benali namen de bezoekers mee in hun verhaal over kunst die je juist nog niet mag zien. Het concept van Cornelis Serveert sloeg aan en de verhalen toonden kunst aan het publiek, zoals ze dat nog nooit hadden ervaren. Volkskrant-journalist Sascha Bronwasser schreef er een mooi stuk over, bekijk het artikel hier

ARTtours

Dagelijks gidsten Tijs en Yentl, de baron en het loket, de Lowlands-bezoeker over hun museumterrein. In de dagelijkse ARTtours vertelden de acteurs van Productions en Zonen meer over de kunst op Lowlands.

ARTtube On Stage 

Op vrijdagmiddag tonen Lenn Cox (trendwatcher), Branko Popovic (Creative Director Fashionclash!) en Ninke Bloemberg (Modecurator Centraal Museum) hun mooiste kunstvideo's op groot scherm. Met inhoudelijke verhalen en inzichten weten zij het publiek te boeien met interessante inzichten en vragen over mode.  

Meet the artist

Hoe kwam de hoge astronaut op het Lowlands-veld? En wist je dat die houten balken voor de ARTtube-tent eigenlijk ook kunst zijn? Tijdens Meet the Artist ging Andrea van Pol in gesprek met Alissa + Nienke, Hansje van Halem, Joseph Klibansky en Tom Claassen. Begeleid door hun favoriete studiomuziek (van Mission Impossible tot Lil' Kleine) vertellen ze meer over het maken van kunst voor Lowlands. 

Grote Kunst Kwis & De Grote Vincent Dating Show

Vrijdagavond en zaterdagavond sluiten we af met grote spelshows. Op vrijdagavond koppelt Vincent Cardinaal de ongelukkige Doris met z'n festivalliefde. Aan de hand van een quiz over Van Gogh, want die was niet zo gelukkig in de liefde, vindt hij zijn Lowlands-liefde. De prijs? Een Vincent op Vrijdag-date in het Van Gogh Museum.

Ook op zaterdag staat kunst centraal in de Grote Kunst Kwis met Ko & Kho. Want in deze kwis win je vooral als je juist niets van kunst weet. De winnaars wonnen een prijzenpakket met een proefabonnement op Vrij Nederland, Museumnacht Amsterdam kaarten en andere prijzen. 

Benieuwd naar alle foto's? Kijk hier. Met dank aan het Van Gogh Museum voor alle slaapmaskers en Ivo Hoekstra voor alle foto's.