De beste soundtracks bij kunst live in Paradiso met finale Art Rocks

​Hoe rock ’n roll is een Rothko? Of een Van Gogh? Bijna 200 muziekacts maakten voor muziekcompetitie Art Rocks een soundtrack bij een bekend kunstwerk. Na spannende voorrondes in zeven musea spelen op 23 januari 2019 de acht finalisten hun soundtrack live in poptempel Paradiso. De muziek varieert van rock en pop tot elektronica. Ook zijn er gastoptredens van Art Rocks-ambassadrices Blaudzun en Yung Nnelg.

De finalisten zijn: Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO, Tricycle en Romy en Daan. ​Beluister alle tracks


Over de competitie
Bijna 200 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De vakjury en het publiek selecteerden de beste 56 acts voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Centraal Museum, Bonnefantenmuseum en Museum Prinsenhof Delft. Het publiek genoot van de intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Uit deze spannende museumrondes won per museum één act een plek in de finale. Ook won elke finalist een professionele videoclip. De act Tricycle kreeg een finaleticket door publieksstemmen. 

Finale Art Rocks 2018
Wanneer: woensdag 23 januari 2019, 19.00 - 23.00 uur
Waar: Paradiso (Grote Zaal), Amsterdam
Finalisten: Colin Mooijman met band, Sofia Dragt, Jezekiah, PsySo, Teddy Mac, KUZKO, Tricycle en Romy & Daan
Special guests: Blaudzun, Yung Nnelg
Entree: € 10 (CJP €7,50)
meer info

Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.


Foto: KUZKO door Jelmer de Haas