ARTtube x Lowlands 2018

Van 17 t/m 19 augustus 2018 stond ARTtube op Lowlands samen met zes partnermusea. Zo zag je het museum nog nooit! Op Planet Paradise kon het festivalpubliek zich drie dagen lang onderdompelen in kunst en cultuur.

Tijdens het festival konden de festivalgangers iedere dag terecht bij de ARTtube-dome om kunst te kijken met hun oren, camouflageselfies te maken met capes van Bas van Beek, ARTtours over het Lowlands-terrein te volgen, pakjes kunst uit de automaat trekken bij Pakje Kunst en 's avonds te ontspannen bij lichtprojecties van de Beeldjutters op het plafond.

Naast deze activiteiten stonden er ook een aantal verdiepende minicolleges op het programma. Sjeng Kessels, Théophile Blandet, Ronald Westerhuis en Hansje van Halem vertelden over hun artistieke relaties tot Lowlands. Museum Boijmans Van Beuningen gaf een voorproefje voor de komende tentoonstelling Pure Rubens en Het Mauritshuis bood een kijkje achter de schermen van de restauratie van Het Meisje met de Parel.

Ben je erbij geweest? Laat ons vooral weten wat je ervan vond! Heb je het moeten missen? Check de socials van ARTtube voor een sfeerimpressie van het Lowlandsweekend.

 

 

Vanaf 30 augustus kun je een groot deel van de programmering op arttube.nl terugkijken. Hou de website en de socials in de gaten om hierover geïnformeerd te worden.