ARTtube op Lowlands 2016

Hoera! Ook dit jaar staan we weer op Lowlands - het grootste festival van Nedeland. Met trots presenteren we je ons programma, graag zien we je daar! Je vindt ons achter de Heinekentent, naast het Filosofisch café. Je herkent ons aan de gezellige palmbomen, de bijzondere YAKFA Cinema en het ARThart. 

ARTtalks 
Op vrijdag, zaterdag en zondag voelt Ko van ‘t Hek verschillende smaakmakers uit de museum- en kunstwereld aan de tand. Verwacht bijzondere inkijkjes in het leven van o.a. Bas Kosters (modeontwerper), Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie), Walter Groenen (directeur CJP) & Marian Cousijn (Correspondent Actuele Kunst bij De Correspondent). Lees hier de blog van onze host Ko van 't Hek over alle sprekers.

Maak je eigen kunstwerk in Virtual Reality 
Wil jij op Lowlands even wat anders dan pokemons jagen? Zet dan de HTC Vive bril op en schilder je eigen 3D kunstwerk in virtual reality met de mannen van Lab4242.
Van 3D en Virtual Reality krijg je natuurlijk nooit genoeg. Loop daarom ook even door naar onze buren van DROPSTUFF.nl en laat jezelf portretteren in een kunstwerk of ga mee op VR-avontuur door een schilderij van Vermeer in het huis van de Britse koningin. 

De Grote Kunst Kwis met Ko & Kho! 
Wat is een zaterdagavond zonder Ko & Kho? Dachten wij ook! Daarom organiseren wij op zaterdagavond de enige echte ‘Grote Kunst Kwis’. Want over kunst praten, daar doen Ko & Kho niet moeilijk over. Zij kijken naar kunst, zoals anderen over voetbal praten. Niet moeilijk doen en gewoon genieten van al het moois op deze aardbol. Dus kom langs op je zaterdagavond! Ook als je juist helemaal niets van kunst weet maak je toch kans op het stampvolle prijzenpakket.

Cultuur snuiven in de YAKFA Cinema
Natuurlijk kun je tijdens Lowlands ook bij de ARTtube stage terecht voor een momentje van rust. Klim in de YAKFA Cinema en bekijk de meest bijzondere video’s over kunst & design van verschillende musea in Nederland en België. Na 22:00 uur verandert de YAKFA cinema in een klein museum vol videokunst. 

Voor welke kunst klopt jouw ARThart? 
Iedereen heeft een hart voor kunst, maar misschien weet jij nog niet waar jouw kunsthart harder van gaat kloppen? Geen zorgen! Met de ARThart zoek je het uit, zodat jij voortaan weet welke zalen in het museum je nu echt moet bezoeken om je kunsthart te laten bezwijken. Na wat geswipe van links naar rechts weet jij precies waar jouw ARThart ligt. Ontdek het zelf tijdens Lowlands!

ARTtube @Lowlands2016 Aftermovie

ARTtube op Lowlands wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Museumvereniging en HTC.