1 video's

Het Wereldmuseum biedt een spiegelbeeld van 160 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken zich uit over een tijdsperiode van 2000 jaar. De collectie behoort, samen met die van het Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum Amsterdam, Museum Volkenkunde Leiden en Afrikamuseum Berg en Dal) waar het Wereldmuseum nauw mee samenwerkt tot één van de grootste en belangrijkste etnografische collecties in Europa.

Onze objecten vertellen je dat we in de wereld lachen en liefhebben, vieren en dansen, dat we huilen en rouwen, bidden en vechten. Onze objecten laten je zien dat we in deze wereld geven en nemen, koesteren en vernietigen, dat we dromen en verlangen, creëren en veranderen. Onze objecten bewijzen je dat we in deze wereld samen buitengewoon mens zijn, tragisch onvolkomen en tegelijkertijd ook zo mooi. Onze objecten zeggen je dat we in deze wereld verschillend zijn en toch ook allemaal hetzelfde: mens.

Wereldmuseum Rotterdam
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam

www.wereldmuseum.nl

 

foto: Ossip van Duivenbode

1 video's

  • POWERMASK

    Met de tentoonstelling POWERMASK neemt gastconservator Walter Van Beirendonck de bezoeker mee naar de uiteenlopende werelden waarin het masker een rol speelt; van traditioneel gebruik tot mode en hedendaagse kunst.

Toon alle videos van Wereldmuseum Rotterdam