4 video's

Stedelijk Museum Breda is een eigentijds stadsmuseum. Het brengt de geschiedenis van Breda en omgeving tot leven en maakt tentoonstellingen op het snijvlak van erfgoed, geschiedenis en actuele beeldcultuur. Stedelijk Museum Breda beheert een omvangrijke collectie van digitale, beeldende en religieuze kunst, grafische vormgeving en stedelijk erfgoed.

Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22

4811 GH Breda

https://www.stedelijkmuseumbreda.nl/

4 video's

 • Cindy Beck over Breda en kinderen

  "We willen als museum heel graag met de stad werken. Er voor Breda zijn", aldus Cindy Beck, hoofd Educatie en participatie. Ontdek wat haar team doet voor kinderen en de stad.

 • Het stadsgezicht van Jeroen Jongeneelen

  Het Kasteel van Breda en het nieuwe station liggen maar een paar honderd meter van elkaar. Het kasteel symboliseert het verleden van Breda, het station de toekomst. Fotograaf Jeroen Jongeneelen beklom de toren van de Grote Kerk om beide gebouwen in één beeld te vangen.

 • Masja Arnouts restaureert

  Gewapend met een futuristische bril restaureerde Masja Arnouts het schilderij van Hendrik de Meyer De uittocht der Spaanse bezetting uit Breda op 10 oktober 1637. Het eindresultaat is te zien in onze tentoonstelling Van kasteel tot station.

 • WJSVTK #17 - Stedelijk Museum Breda

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In het nieuwe seizoen, nieuwe avondbezoeken. Deze aflevering bezoekt hij het Stedelijk Museum Breda.

Toon alle videos van Stedelijk Museum Breda

1 series

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.