6 video's

Dynamisch en eigenzinnig. Dat is Gent en dus ook haar Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). De vaste collectie van nationale en internationale topwerken wordt gepresenteerd in voortdurende wisselwerking met originele, vaak gedurfde tentoonstellingen. De vinger aan de pols. Maar soms ook in de wonde. Langzaam bekomen van de vele indrukken doe je in het citadelpark vlakbij.

S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent
www.smak.be

6 video's

 • WJSVTK #22 S.M.A.K.

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In deze aflevering: Philippe van Cauteren - S.M.A.K.

 • Impression Dirk Zoete

  Dirk Zoete (°1969, Roeselare) woont en werkt in Gent. Hij stelt geregeld tentoon in binnen- en buitenland maar blijft ook actief in de Vlaamse experimentele kunstenaarsruimtes. To be determined. According to the situation is zijn eerste grote solotentoonstelling in een Belgisch museum.

 • Mens erger je niet - De keuze van de erfgoed bewakers

  Erfgoedbewakers bezitten een bijzonder privilege. Omdat ze de tentoonstellingen elke dag zien leren ze de kunstwerken erg goed kennen, soms beter dan andere museummedewerkers. Wat als ze zelf een tentoonstelling mogen samenstellen?

 • A small sound in your head

  Ontdek het werk van Lee Kit, een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars uit Azië.

 • Prijs van de Vrienden v/h S.M.A.K. 2016

  Ontmoet de 7 jonge talenten en winnaars van de Prijs van de vrienden van het S.M.A.K. in deze unieke video.

 • Portret van Rinus van de Velde

  Dit portret laat het werk zien van Rinus van de Velde, video bij de tentoonstelling 'Donogoo Tonka' in het SMAK Gent.

Toon alle videos van S.M.A.K.

1 series

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.