5 video's

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe groot de invloed van Delft en Delftenaren was op de ontwikkeling van Nederland.

In het museum staan drie iconische thema’s centraal, waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Ook het prachtige museumgebouw zelf ademt geschiedenis: ooit was het een klooster, daarna verbleef Willem van Oranje er. Op deze plek getuigen de beroemde kogelgaten nog altijd van de moord op de Vader des Vaderlands. Kom naar Museum Prinsenhof Delft en ontdek het rijke verleden van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende plek maken!

Museum Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1 2611

HR Delft

(015) 260 23 58

info-prinsenhof@delft.nl

5 video's

 • Arthur Japin en de bierpul van Aquasi Boachi

  Schrijver Arthur Japin krijgt in de tentoonstelling DNA van Nederland onverwacht de bierpul in handen die ooit toebehoorde aan de hoofdpersoon van zijn roman De zwarte met het witte hart (1997), Aquasi Boachi.

 • Hans Goedkoop en het DNA van Nederland

  TV-presentator en historicus Hans Goedkoop heet je welkom in de tentoonstelling DNA van Nederland in Museum Prinsenhof Delft. Hij bekijkt de kogelgaten die nog altijd getuigen van de moord op Willem van Oranje, maar ook de boekenkist waarmee Hugo de Groot uit Slot Loevestein ontsnapte.

 • Rachel Rosier en de stoel van Arminius

  TV-presentatrice en programmamaker (EO) Rachel Rosier vertelt in de tentoonstelling DNA van Nederland wie Arminius is en wat hij voor haar betekent. Ook neemt zij plaats op zijn stoel uit 1600.

 • Priester Antoine Bodar en de zilveren beker van Musius

  Priester en schrijver Antoine Bodar vertelt in de tentoonstelling DNA van Nederland wat het voor hem betekent om een zilveren beker uit 1565 vast te houden die toebehoorde aan Musius, de rector van het Agathaklooster. Dit Delftse klooster was in het huidige museumgebouw gevestigd vóór dit het Prinsenhof werd.

 • De restauratie van een verdwenen (én vervolgens gevonden) schuttersstuk

  Een schuttersstuk uit het 17e-eeuwse Delft, dat ruim twee eeuwen onvindbaar was, dook in 2016 plotseling op bij een veiling in Parijs en werd aangekocht door Museum Prinsenhof Delft. In deze video betreden we het atelier waar maandenlang is gewerkt aan het herstellen en verfraaien van het portret.

Toon alle videos van Museum Prinsenhof Delft

1 series

 • DNA van Nederland

  We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.