8 video's

Museum De Lakenhal inspireert, verbindt en vernieuwt!

Ontdek Museum De Lakenhal, hét museum voor kunst en geschiedenis in Leiden. Het is sinds 1874 gevestigd in de ‘Laecken-Halle’, een stadspaleis uit 1640 dat ooit het bruisende centrum van de Leidse lakenhandel was. Dit rijksmonument van architect Arent van ’s-Gravesande behoort tot de mooiste voorbeelden van het Hollandse Classicisme.

Tot de hoogtepunten uit de collectie behoren werken van beroemde Leidse meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt en Jan Steen, maar ook van moderne en hedendaagse kunstenaars als Theo van Doesburg, Joep van Lieshout en Erwin Olaf.

Nieuwbouw en uitbreiding
Museum De Lakenhal vernieuwt! De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal gaat in oktober 2016 van start. Daarom is het museum vanaf maandag 17 oktober museum gesloten tot aan de heropening in het voorjaar van 2019.
Blijf op de hoogte via de maandelijkse nieuwsbrief en houd lakenhal.nl in de gaten voor actuele agenda-items.

Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
Leiden
www.lakenhal.nl

8 video's

 • Uit liefde voor de stad

  De tentoonstelling 'Uit liefde voor de stad' in het Dordrechts Museum toont drie verschillende stedelijke collecties: Leiden, Deventer en Dordrecht.

 • Onderzoek naar de kleuren van Rembrandt

  Ontwerpers Maarten Kolk & Guus Kusters vertaalden de wereldberoemde kleuren van Rembrandt naar de 21ste eeuw in het project Rembrandtlab.

 • Achter het ontwerp van Mae Engelgeer

  Mae Engelgeer legt uit hoe de stalenboeken in het museumarchief van de Lakenhal haar inspireerden voor haar ontwerp van Nieuw Leids Laken #2.

 • Verwoest Huis Leiden

  Museum De Lakenhal vroeg beeldend kunstenaar Marjan Teeuwen om één van haar bekende en indrukwekkende architectonische ingrepen te verrichten: 'Verwoest Huis Leiden'.

 • Restauratie altaarstuk Cornelis Engebrechtsz

  Deze video toont hoe het dit absolute topstuk uit de collectie van Museum De Lakenhal werd onderworpen aan röntgenfotografie en daarna op transport ging naar het restauratieatelier.

 • Erwin Olaf: the making of

  Deze video brengt het proces van de opdracht en de totstandkoming van de kunstwerken van Erwin Olaf in beeld.

 • The Leiden Collection from New York

  De tentoonstelling 'Gerrit Dou. The Leiden Collection from New York' (2014) in Museum De Lakenhal in Leiden betekende een echte wereldprimeur.

 • UTOPIA - Visies op een Nieuwe Wereld

  De tentoonstelling UTOPIA 1900-1940. Visies op een Nieuwe Wereld’ bracht dit 20ste-eeuwse spanningsveld in beeld met topstukken uit binnen- en buitenland.

Toon alle videos van Museum de Lakenhal