17 video's

Het Middelheimmuseum in Antwerpen is een unieke instelling waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt.

Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham, Ai Weiwei en Roman Signer geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. 

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. 

Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm etc.

Met jaarlijks ongeveer 300 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

 

Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen
www.middelheimmuseum.be

17 video's

 • Recetas Urbanas creëert groen-sculptuur Montaña Verde in Antwerpen

  Op uitnodiging van het Middelheimmuseum en de Groendienst van de stad Antwerpen realiseerde het Spaanse kunstenaarscollectief Recetas Urbanas een groensculptuur op het De Coninckplein in Antwerpen.

 • Experience Traps. 16 kun-stenaars leiden je om de tuin

  Met EXPERIENCE TRAPS ontvangt het Middelheimmuseum 16 hedendaagse kunstenaars die zich laten inspireren door de vernieuwende ideeën uit het barokke landschap. Dit uit zich in architecturale sculpturen, installaties en performances die alle zintuigen aanspreken. Veel van de werken zijn speciaal voor dit project gemaakt. Ze zijn te vinden in het hele museumpark en in de stad.

 • Bruce Nauman, Diamond Shaped Room with Yellow Light

  Het Middelheimmuseum breidt zijn collectie uit met een uitzonderlijk kunstwerk. Het gaat om Diamond Shaped Room with Yellow Light van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman.

 • De dag dat ik een kunstwerk werd - Judith van den Berg

  Interactief project van de Nederlandse kunstenaar Judith van den Berg voor Middelheimmuseum, uitgevoerd zomer 2017. “Dag mijnheer, mevrouw, het is vandaag een heel bijzondere dag in het Middelheimmuseum. Het is De dag dat ik een kunstwerk werd. Zal ik u daar iets meer over vertellen?” Zo ongeveer werden bezoekers bij de ingangen van het Middelheimmuseum aangesproken door medewerkers van dit. Vervolgens werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan het project.

 • Recall sculpture

  In de tentoonstelling Recall Sculpture staan éénenveertig kleinsculpturen uit de jaren 1950 tot 1970 centraal. Werken die de voorbode zijn van de huidige hedendaagse kunst.

 • Never Mind-remake van Richard Deacon

  Het werk Never Mind van Richard Deacon (Wales, °1949) werd naar aanleiding van de tentoonstelling SOME TIME in het Middelheimmuseum gerefabriceerd. Hoe? Dat zie je in deze video.

 • Richard Deacon – SOME TIME

  Film over de tentoonstelling van de Britse kunstenaar Richard Deacon – SOME TIME in het Middelheimmuseum en beeldenpark Antwerpen.

 • Roman Signer - Projet pour un jardin

  Maak kennis met het eigenzinnige oeuvre van Roman Signer, die ook wetenschapper en performer is.

Toon alle videos van Middelheimmuseum