26 video's

In het Kröller-Müller Museum vind je de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

In de beeldentuin, een van de grootste van Europa, geniet je van beelden én van de natuur. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout. Voor liefhebbers van architectuur is er het museumgebouw van Henry van de Velde en Wim Quist, en in de beeldentuin het Rietveldpaviljoen en het Van Eyckpaviljoen. Het Kröller-Müller Museum daagt je uit. Om nog meer te ontdekken, om je ideeën en verhalen te delen, om mee te denken en zelf te creëren en om gewoon lekker van te genieten. In elk seizoen, voor iedereen en voor alle leeftijden.

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
www.krollermuller.nl

26 video's

 • Odilon Redon. La littérature et la musique

  In Odilon Redon. La littérature et la musique werpt het Kröller-Müller Museum een nieuw licht op de Franse kunstenaar Odilon Redon (Bordeaux 1840-Parijs 1916). Met een groot aantal schilderijen, pastels, tekeningen en litho’s laat de tentoonstelling de belangrijke rol zien die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk.

 • Moving Pictures: Movimento

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Malou Kwint.

 • Moving Pictures: Metamorphose

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Jochem Esser.

 • Moving Pictures: Irrelevantie van tijd en ruimte

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Joost Ophem.

 • Moving Pictures: Helene en Bram

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Melle Milou Mijnhardt.

 • Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck

  De tentoonstelling De mecenas en de verversbaas' vertelt voor het eerst het verhaal over de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck.

 • Arp: The Poetry of Forms

  Jean (Hans) Arp (1886-1966) is een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde. Voor het eerst sinds de dood van Arp in 1966 is er nu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. Een unieke kans voor liefhebbers van kunst, natuur en poëzie.

 • WJSVTK #7 Kröller-Müller Museum

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum. Zij vindt dat je voor dit werk elke avond terug moet komen.

Toon alle videos van Kröller-Müller Museum

4 series

 • Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films.

 • We Live Art - Invloed van kunst

  In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.

 • 100 jaar De Stijl

  Nederland staat heel 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Een indrukwekkende kunstenaarsbeweging die ook nu nog zijn sporen nalaat. Van Theo van Doesburg tot Jean Arp en van Chris Beekman tot Putgootink: deze video's werden speciaal voor dit jubileum gemaakt.