2 video's

Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. Hier vindt u Keramiekmuseum Princessehof.

Onze collecties, van keizerlijk porselein uit China en prachtige art-nouveaukeramiek tot het iconische Delfts Blauw en werk van kunstenaars als Picasso, laten zien dat keramiek van alle tijden is en van iedereen. Naast de vaste presentatie Van Oost en West zijn er in het museum altijd wisselende, spraakmakende tentoonstellingen te zien. In 1898 werd in hetzelfde pand bovendien de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher geboren.

Keramiekmuseum Princessehof is ondergebracht in een serie rijksmonumenten die aan elkaar verbonden zijn. Het Princessehof is een waar doolhof van zalen, kamers, trappenhuizen en zolders, ieder met een eigen datering, stijl en functie.

Keramiekmuseum Princessehof

Grote Kerkstraat 9

8911 DZ Leeuwarden

www.princessehof.nl

2 video's

  • Tattoo & Ceramics

    In de tentoonstelling Tattoo & Ceramics worden tattoo artists en keramisten samengebracht. Ze passen hun expertise toe bij het bewerken van een aantal serviezen.

  • WJSVTK #21 Princessehof

    Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In deze aflevering: Kris Callens - Keramiekmuseum Princessehof.

Toon alle videos van Keramiekmuseum Princessehof

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.