7 video's

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen is een museum in verandering. Terwijl het museumgebouw een spectaculaire verbouwing ondergaat, wordt ook de museumwerking verregaand vernieuwd. Het nieuwe museum wil zijn bezoekers verwonderen, verrijken en verbinden op elk gebied. Met zijn uitzonderlijke collectie, zijn wetenschappelijk onderzoek, zijn activiteiten voor iedereen – over culturen en generaties heen. Ook online, o.a. met dit videokanaal. 

Het KMSKA is een instelling van de Vlaamse overheid en het enige Vlaamse museum met een wetenschappelijk statuut.

Het KMSKA is momenteel dicht maar dichtbij op verschillende gastlocaties. Op de website hetnieuwemuseum.be brengt het KMSKA de voortgang van de verbouwing in beeld.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Het museum is momenteel gesloten.
Correspondentieadres:
Lange Kievitstraat 111-113
2018 Antwerpen
kmska.be
hetnieuwemuseum.be

7 video's

 • All access op de museumwerf

  Jesin, Veerle, Ellen, Sanne & Tim werken – allemaal vanuit hun eigen expertise - met hart en ziel voor het Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen. Ze nemen je mee naar hun museum-in-wording en dromen luidop van 2019. Want dan kunnen ze eindelijk weer ter plekke aan de slag.

 • WJSVTK #9 KMSKA

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Dit keer is Luuk met Manfred Sellink, directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

 • De Memling restauratie, een marathon

  16 jaar lang werkte Lizet Klaassen aan de restauratie van Hans Memlings Christus omringd door zingende en musicerende engelen. Het drieluik is eindelijk klaar. Het resultaat is adembenemend.

 • Het verticale museum krijgt vorm

  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen was aan een grondige renovatie toe. Deze video geeft een blik op de werkzaamheden.

 • Van Beers. Meester of oplichter?

  Van Beers is de geschiedenis ingegaan als schilder van de Parijse beau monde. Maar tijdens zijn leven was hij toch vooral een ambitieus en extravagant societyfiguur. Maar was hij een meester of een oplichter?

 • Dit is Nicolaas Rockox

  Wat is het Rockoxhuis en wat ga ik er te zien krijgen? Deze video opent een boek over het leven van Nicolaas Rockox.

 • Het Gulden Cabinet

  Deze minidocumentaire legde de opbouw van de unieke tentoonstelling Het Gulden Cabinet - Koninklijk Museum bij Rockox vast.

Toon alle videos van Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

1 series

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.