9 video's

Han Nefkens Fashion on the Edge, een initiatief van Han Nefkens en José Teunissen in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, focust zich op het grensgebied tussen mode en beeldende kunst. Han Nefkens Fashion on the Edge, opgericht in 2006, organiseert spraakmakende tentoonstellingen met werk van gevestigd en aanstormend modetalent, vaak winnaars van de Han Nefkens Fashion Award. Om er een paar te noemen: Christophe Coppens, Regina Pyo, Lucia Cuba en Iris van Herpen. 

Han Nefkens heeft een lange relatie met Viktor & Rolf. Creaties uit hun ‘Zen Garden’ en ‘Red Carpet’ collectie werden in het najaar van 2014 getoond in de succesvolle tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf oktober 2015 is deze tentoonstelling in China te zien. Onlangs kocht Han Nefkens werken uit de ‘Van Gogh Girls’ en ‘Wearable Art’ collectie van Viktor & Rolf. Hij schonk deze aan Museum Boijmans Van Beuningen. Han Nefkens: ‘Het doet me enorm veel plezier dat deze creaties van Nederlands meest toonaangevende couturiers voor een groot publiek te zien zullen zijn in het museum. Ze zijn onderdeel van ons cultureel erfgoed.’ Andere initiatieven van Han Nefkens: 

De Han Nefkens H+F Collection. Deze collectie – bestaande uit bijna 500 werken – is opgenomen in een aantal Europese musea. 


De stichting ArtAids, die met kunst de strijd tegen het stigma rond hiv aangaat. 


De Han Nefkens Foundation. Deze stichting stimuleert jonge kunstenaars, schrijvers en modeontwerpers met opdrachten, residenties, prijzen en stipendia. In Spanje richt de Han Nefkens Foundation-MACBA Award zich op kunstenaars uit het Middellandse-Zeegebied. In Bangkok is de Han Nefkens Foundation-BACC Award for Contemporary Art bestemd voor veelbelovende jonge Aziatische kunstenaars.

hfcollection.org

9 video's

Toon alle videos van Han Nefkens Fashion on the Edge

1 series