23 video's

Met een constante stroom van 200.000 bezoekers per jaar behoort het Groninger Museum tot een van de belangrijkste musea van Nederland. 

Het Groninger Museum wordt beschouwd als een nationaal en internationaal hoogtepunt van postmoderne architectuur. Bekend staat het museum om zijn bijzondere gebouw dat ontworpen is door de architecten Alessandro Mendini en het Oostenrijkse architectenbureau Coop Himmelb(l)au. Het interieur is verzorgd door de vormgevers Philippe Starck en Michele de Lucchi. In 2010 zijn er mooie nieuwe ruimten ontstaan, vormgegeven door Studio Job, Maarten Baas en Jaime Hayon. Het museum bezit een eeuwenoude historische collectie die onder meer bestaat uit archeologische vondsten, kostuums, en in- en export porselein. Op het gebied van moderne en hedendaagse kunst kenmerkt het museum zich onder andere door een grote collectie Ploeg-schilderijen en verzamelingen postmodern Italiaans design, installatiekunst, geënsceneerde fotografie en mode.

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
www.groningermuseum.nl

23 video's

Toon alle videos van Groninger Museum

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.