1 video's

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

Het Dordrechts museum is één van Nederlands oudste musea op een plek met een rijk historisch verleden. Sinds de Late Middeleeuwen huisden hier achtereenvolgens een Agnietenklooster, een Pesthuis, een Krankzinnig- en Beterhuis en sinds 1904 het Dordrechts Museum. Geniet achter de historische gevel van zes eeuwen schilderkunst; een indrukwekkende collectie internationaal befaamde en gewaardeerde werken.

Vanaf de oprichting verzamelt het Dordrechts Museum schilderijen. En ondanks dat in de beeldende kunst van nu andere media domineren, wordt er nog altijd hedendaagse schilderkunst verzameld. Daarom vindt het museum het noodzakelijk het schilderen te blijven onderzoeken in presentaties en publicaties.

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 8708

www.dordrechtsmuseum.nl

1 video's

  • De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoon- stelling

    Dit reusachtige werk van Jan van der Ploeg werd speciaal op locatie gemaakt voor de Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling. Het werd na een spannende rit door de stad bevestigd aan de gevel van het Dordrechts Museum.

Toon alle videos van Dordrechts Museum