6 video's

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Amsterdam en de rest van Nederland. Vernieuwing, kruisbestuiving, verbindingen leggen en artistieke durf staan daarbij voorop. Van visuele kunst, literatuur, dans en theater tot muziek, performance, film, design, mode, architectuur, documentaire en nieuwe media. Wat de Lage Landen bezig houdt, staat bij de Brakke Grond op de agenda.

In de tentoonstellingsruimtes van de Brakke Grond worden ca 5 exposities per jaar geprogrammeerd die gratis te bezoeken zijn. 

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam

Telefoon: +31(0)20 622 90 14
Kassa: +31(0)20 626 68 66

6 video's

 • Jim Campers. Forward Escape Into the Past

  Van 15 september t/m 13 oktober 2018 presenteert de Brakke Grond de eerste solopresentatie van kunstenaar Jim Campers (Antwerpen, °1990) in Amsterdam. Tegenculturen uit de jaren '60 en '70 vormen belangrijke thema's in zijn werk, evenals afzondering van de maatschappij en terugkeer naar de natuur.

 • A rolling stone gathers no moss – Kasper De Vos

  Kasper de Vos in de Brakke Grond

 • Jan Rosseel - Back-up

  De tentoonstelling Back-up van Jan Rosseel is het slot van een drieluik waarvan het eerste deel plaatsvond bij Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond (Amsterdam) en het tweede deel bij Museum Dr. Guislain (Gent, België). Gerijpt, doorontwikkeld en vol met nieuw werk richt de tentoonstelling bij Stroom Den Haag zich op de complexe relatie tussen geheugen, beeld en verbeelding. Op de relatie tussen geschiedenis, politiek en macht.

 • Light Displace ment

  Meggy Rustamova vertelt over de thema's in haar werk en haar nieuwe totaalinstallatie Light Deportations die ze maakte voor haar solo-expositie Light Displacement in de Brakke Grond.

 • Jan Rosseel over zijn werkwijze en Back-up in Museum Dr. Guislain

  Hoe wordt ons collectieve geheugen gevormd? Welke rol spelen media, psyche en politiek hierin? Deze vragen staan centraal in het onderzoek van ‘visual storyteller’ Jan Rosseel.

 • Jan Rosseel over zijn expositie Back-up in de Brakke Grond

  Fotograaf en ‘visual storyteller’ Jan Rosseel presenteert met Back-up zijn fascinatie voor ons geheugen met een serie nieuwe werken. Vanuit iconische beelden als '9/11' of het ‘napalm meisje’ onderzoekt Jan Rosseel de logica van visuele media en de betrouwbaarheid van ons geheugen.  

Toon alle videos van De Brakke Grond