1 video's

Met een museum, bibliotheek en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een levendige bron van literatuur, kunst en geschiedenis, middenin het hart van de stad. Ontdek de mooiste verhalen, beleef de geschiedenis van de omgeving en proef de verfijnde cultuur.

CODA is voor iedereen en van iedereen. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht. Een huis waar inspiratie, creativiteit en gedrevenheid voor jong en oud centraal staat. Er is van alles te doen. Met een kruisbestuiving van literatuur, kunst en geschiedenis vangen we belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, voeren we discussies en geven we kennis door. Zo leggen we de geschiedenis van Apeldoorn vast.

Ons moderne museum is toonaangevend in Europa als het gaat om sieradencollecties en –tentoonstellingen. En het tweejaarlijks terugkerende CODA Paper Art creëert elke keer weer een wereld op zich. Een wereld van verwondering.

Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
http://www.coda-apeldoorn.nl

1 video's

  • WJSVTK #16 CODA Museum

    Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In het nieuwe seizoen, nieuwe avondbezoeken. Deze aflevering bezoekt hij het CODA Museum in Apeldoorn.

Toon alle videos van CODA Museum

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.