31 video's

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus 2018 weer van start. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Over Art Rocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. Art Rocks is een initiatief van stichting Art Match. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks.

 

Agenda Art Rocks

28 augustus: start aanmeldingsperiode en bekendmaking ambassadeurs en kunstwerken
15 oktober: laatste dag aanmelden

Museumrondes
17 november: Drents Museum
25 november: Museum Boijmans Van Beuningen
1 december: Tropenmuseum
2 december: Museum Prinsenhof Delft
6 december: Centraal Museum Utrecht
8 december: Bonnefantenmuseum
9 december: Kröller-Müller Museum

Finale
23 januari 2019: Paradiso

 

Kijk hier voor meer informatie: www.artrocks.nl/

Kijk hier voor meer informatie: www.artrocks.nl/

31 video's

 • KUZKO - Back at it again with the white vans

  Hoe klinkt The Walthamstow Tapestry van Grayson Perry uit de collectie van het Bonnefantenmuseum? De Rotterdamse band en tevens Art Rocks finalist KUZKO laat het je horen.

 • ART ROCKS 2018: KUNST KIJKEN MET BLAUDZUN

  "De luchttrillingen van de zon, die hebben we met samples en synths geprobeerd in te brengen, als een pulserende werking die ik ook bij het schilderij voel" - Blaudzun

 • Art Rocks 2018: Kunst kijken met Yung Nnelg

  "Als jij je onderdrukt voelt en je kan jezelf zien als een koning... dan kom je er gewoon makkelijk uit. Dat is wat ik heb vertaald in het refrein." - Yung Nnelg

 • Art Rocks 2018: teaser

  Onze ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun releasen tracks geïnspireerd op kunst als startschot van Art Rocks 2018!

 • Once A Slave - Lisa Nora

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Nora Lisa!

 • A Meal With Friends - Pyke

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Pyke!

 • Heading North - Maeve

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Maeve!

 • Offshore - FALT

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist FALT!

Toon alle videos van Art Rocks

3 series

 • Art Rocks 2014

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2014 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van liedjes. Bekijk hier de finalisten!

 • Art Rocks 2012!

  Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.

 • Art Rocks 2018

  Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk.