27 video's

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, gaat 28 augustus 2018 weer van start. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Over Art Rocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. Art Rocks is een initiatief van stichting Art Match. In 2012 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen samen met De Grote Prijs van Nederland de eerste editie van Art Rocks.

 

Agenda Art Rocks

28 augustus: start aanmeldingsperiode en bekendmaking ambassadeurs en kunstwerken
15 oktober: laatste dag aanmelden

Museumrondes
17 november: Drents Museum
25 november: Museum Boijmans Van Beuningen
1 december: Tropenmuseum
2 december: Museum Prinsenhof Delft
6 december: Centraal Museum Utrecht
8 december: Bonnefantenmuseum
9 december: Kröller-Müller Museum

Finale
23 januari 2019: Paradiso

 

Kijk hier voor meer informatie: www.artrocks.nl/

Kijk hier voor meer informatie: www.artrocks.nl/

27 video's

 • Once A Slave - Lisa Nora

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Nora Lisa!

 • A Meal With Friends - Pyke

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Pyke!

 • Heading North - Maeve

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Maeve!

 • Offshore - FALT

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist FALT!

 • Recht Door Zee - Maaike Adegeest

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Maaike Adegeest!

 • Past Lies - Seven to Eleven

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Seven to Eleven!

 • Muziekcompetitie Art Rocks 2016

  Hoe klinkt volgens jou de soundtrack van een schilderij van Van Gogh? Of van Andy Warhol? Laat je bij het maken van een lied inspireren door een iconisch kunstwerk.

 • Cata.Pirata over Art Rocks 2016

  Bekijk hier de video over Cata.Pirata, ambassadeur van de muziekcompetitie Art Rocks 2016. Zij gebruikte een schilderij van Oskar Kokoschka als inspiratiebron voor haar nummer.

Toon alle videos van Art Rocks

2 series

 • Art Rocks 2014

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2014 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van liedjes. Bekijk hier de finalisten!

 • Art Rocks 2012!

  Art Rocks! bestond uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour.