Remy Jungerman

1 video's

Remy Jungerman studeerde aan de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs, Paramaribo (Suriname), daarna aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. Sinds zijn eerste groepstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam, heeft Jungerman deelgenomen aan verschillende solo-en groepstentoonstellingen over de hele wereld. Zijn werk laat zich omschrijven als een uitkomst van de verschillende culturele uitingen waarmee hij kennis maakte tijdens zijn reizen en de indrukken die hij opdeed op de verschillende plekken in de wereld waar hij woonde.

Het resultaat is werk dat op het eerste gezicht in de traditie staat van het modernisme van kunstenaars als Piet Mondriaan en Malevich maar dat tegelijkertijd zijn wortels heeft in de rituelen van de Winti en de dessins van de Marron in Suriname. Dat geeft zijn werk een spanning tussen de universele beeldtaal van het modernisme en de spirituele kracht van Voodoo en Winti.

1 video's

  • Remy Jungerman - Crossing the Water

    Remy Jungermans schilderijen lijken door hun geometrische vormen op het modernisme van Piet Mondriaan en Malevich, maar hebben tegelijkertijd hun wortels in de rituelen van de Winti en de dessins van de Marron in Suriname.