Mike Kelley

2 video's

Mike Kelley (1954 – 2012) geldt als één van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn generatie. In 35 jaar bracht hij een opzienbarend en veelzijdig oeuvre voort met onder meer schilderkunst, sculptuur, installaties, performances, muziek, video en fotografie. Hij hield zich altijd bezig met het feit wat door de maatschappij beschouwd werd als ‘normaal’.

Mike Kelley had een vermogen om, op zeer kritische wijze, te graven in de wereld van de eigentijdse beeldcultuur en kunstproductie. Niets is heilig in zijn werk – niet de zogenaamde hogere cultuur, geschiedenis, literatuur, muziek, filosofie, psychologie, religie of onderwijs. De manier waarop hij zijn interesse in de zogenaamde low culture – van textiel handwerk tot stripverhalen – samenbracht met onderwerpen als identiteit en seksualiteit was baanbrekend.

2 video's

  • Mike Kelley

    Mike Kelley (1954 - 2012) geldt als een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn generatie. Het Stedelijk stelde daarom een bijzondere overzichtsexpositie samen. Bekijk hoe de tentoonstelling werd samengesteld.

  • Onderzeebootloods: A trip back in time

    Wie denkt dat Jim Shaw's "Deluge of Mythical Thinking" in de Onderzeebootloods zijn debuut is in de Maasstad, heeft het mis. Vijftien jaar geleden, op 12 juni 1998, trad Shaw met de band DAM (Destroy All Monsters) op in de Rotterdamse club Nighttown, in het kader van de manifestatie "I rip you, you rip me (honey we're going down in history)".