Judith van den Berg

1 video's

Judith van den Berg is opgeleid als gedragswetenschapper en als beeldhouwer. Ze is gefascineerd door waarneming en gedrag. Ze kiest haar materiaal uit dat wat om ons heen aanwezig is. Mensen, ruimtes, manieren van kijken, gewoontes, betekenis die mensen ergens aan hechten, geschiedenis van een plek. Al die dingen en meer kunnen als materiaal dienen. Dat materiaal wordt onderzocht en bewerkt. Haar bevindingen en wijzigingen doen zich in allerlei verschijningsvormen aan ons voor. Bijvoorbeeld als video, als foto, als gebeurtenis waar je plotseling deel van uitmaakt, als tekening, brief, beeld of boek.

Ze presenteert haar werk zowel in openbare ruimtes als in tentoonstellingsruimtes. Vaak is haar werk speciaal gemaakt voor zo’n plek. Zie www.judithvandenberg.com

1 video's

  • De dag dat ik een kunstwerk werd - Judith van den Berg

    Interactief project van de Nederlandse kunstenaar Judith van den Berg voor Middelheimmuseum, uitgevoerd zomer 2017. “Dag mijnheer, mevrouw, het is vandaag een heel bijzondere dag in het Middelheimmuseum. Het is De dag dat ik een kunstwerk werd. Zal ik u daar iets meer over vertellen?” Zo ongeveer werden bezoekers bij de ingangen van het Middelheimmuseum aangesproken door medewerkers van dit. Vervolgens werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan het project.