Joep van Lieshout / AVL

10 video's

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam. Binnen AVL werkt een groep van ongeveer 20 kunstenaars en ontwerpers onder leiding van Joep van Lieshout samen aan het uitvoeren van opdrachten en vrij werk. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren. De kunst van Atelier Van Lieshout heeft veelvuldig een (theoretische) gebruiksfunctie, zoals een mobiel verblijf of een sanitaire unit. Hiermee wil Atelier Van Lieshout de rol en het nut van kunst bevragen.

10 video's

 • Atelier van Lieshout in de Onderzeebootloods

  In de Onderzeebootloods in het Rotterdamse havengebied was in 2010 de tentoonstelling Infernopolis te zien: een woud van sculpturen van Atelier van Lieshout in de enorme ruimte van 5000m2.

 • What the Art?! Joep van Lieshout

  Blikopeners Koen en Esha gaan langs in het bijzondere atelier van Joep van Lieshout om meer te weten te komen over zijn laatste serie werken.

 • Dutch Profiles: Atelier van Lieshout

  Het werk van Joep van Lieshout balanceert tussen kunst en design. Hij wil dat zijn werk geïntegreerd is in het dagelijks leven en niet simpelweg bekeken wordt.

 • Henry, de Statistocraat

  Midden in de centrale hal van het Gemeentemuseum Den Haag staat sinds kort een nieuwe blikvanger van Atelier Van Lieshout. Leer er meer over in deze video.

 • BoijmansTV: Recycle

  In deze 6e aflevering van Boijmans TV wordt kunstenaar Joep van Lieshout door beveiliger Arie aan de tand gevoeld over zijn ideeën om de wereld te redden.

 • Joep van Lieshout heeft een werkplaats, net als Rubens!

  Van Rubens naar Van Lieshout. Wat is er veranderd in de werkplaatsen van een kunstenaar?

 • Joep van Lieshout

  Joep van Lieshout is nuchter genoeg om de consequenties onder ogen te zien: een rationele en gereguleerde samenleving als de onze, kiest uiteindelijk voor een vergelijkbare oplossing voor de overbevolking als een puur op intuïtie gebaseerde rattenkolonie. Je eet elkaar op.

 • Cradle to Cradle (EN)

  Op 9 september 2010 vond in Museum Boijmans van Beuningen in samenwerking met Studium Generale Erasmus Universiteit, debatcentrum Arminius en het Goethe Institut een debat plaats over het concept 'Cradle to Cradle'.

 • De Beelden storm 1: Frank & Robbert

  Het jonge kunstenaarsduo Robbert & Frank en Frank & Robbert bijten het spits af in de nieuwe reeks: De Beeldenstorm.

 • González, Picasso en vrienden

  Artisttalk met Heringa / Van Kalsbeek, Karin van Dam en Joep van Lieshout ter gelegenheid van de tentoonstelling González, Picasso en vrienden.