Jessica Segall

1 video's

Jessica Segall is multidisciplinair kunstenaar, woonachtig in Brooklyn, die werkt met site specific performances, sculptuur en video.

Jessica’s werk onderzoekt de link tussen creativiteit en overleven, met oog voor de klimaatdiscussies en de toekomst van de economie. Door ecologie en kunstgeschiedenis te combineren, bouwt ze hulpmiddelen om te overleven in deze onzekere tijden en visualiseert ze daden van uithoudingsvermogen.

De interesse hiervoor brengt haar naar uiteenlopende en afgezonderde plekken zoals de Noordpool en onbewoonde gebieden. Met het werk dat voortvloeit uit die reizen, wil ze ideeën over milieubehoud, economie en nationalisme ontvouwen.

Jessica slaagt erin om het conceptuele en het formele sterk te combineren. Aan de ene kant draagt het werk een belangrijke boodschap uit waar ze zo hartstochtelijk mee begaan is, dat ze ervoor naar de Noordpool afreist. Aan de andere kant levert ze een beeld waarin de vorm en het medium, de muziek en de tijd perfect op elkaar aansluiten.

Naast een sterke inhoud, zijn het op zichzelf staande intrigerende beelden. Ze nemen de kijker mee naar een andere wereld, naar plekken waar het onmogelijke kan gebeuren.

1 video's

  • Jessica Segall

    Een interview met Jessica Segall over haar werk en expositie van twee films bij Concordia, Enschede