Jan van der Ploeg

1 video's

Jan van der Ploeg (Nederland, 1959), woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde in 1982-1983 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, gevolgd door een jaar aan Croydon College of Art in Londen. Van 1983 tot 1985 bezocht hij de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. In 1990 won Van der Ploeg de Koninklijke Prijs (toen Subsidie) voor Vrije Schilderkunst.

Zijn werk is wereldwijd te zien geweest in solo- en groepstentoonstellingen, zoals in The Dunedin Public Art Gallery, Dunedin, Nieuw-Zeeland; Hammer Museum in Los Angeles, VS; Mercedes Benz Showroom Gallery in Berlijn en München, Duitsland; Zona Maco Mexico Arte Contemporaneo in Oaxaca, Mexico; Villa Mondriaan in Winterswijk. Het werk van Van der Ploeg bevindt zich in diverse collecties, waaronder die van de Daimler Art Collection in Berlijn, Duitsland; Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam; het Ministerie van Financiën in Den Haag en de Nederlandse ambassade in Londen, Groot-Brittannië. Zijn werk wordt vertegenwoordigd door Gallery Gerhard Hofland in Amsterdam; Thomas Taubert Contemporary in Berlijn, Duitsland; Klaus Benden Gallery in Keulen, Duitsland; Gallery Hamish McKay in Wellington, Nieuw-Zeeland en Sarah Cottier Gallery in Sydney, Australië.

1 video's

  • Kunst is Lang - Jan van der Ploeg

    Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Jan van der Ploeg (28 februari 2018).