Gavin Turk

1 video's

Gavin Turk (1967) is een Britse kunstenaar die gerekend wordt tot de Young British Artists. Hij is een pionier op het gebied van Hedendaagse Britse Sculptuur zoals geschilderd brons, wassen werken, gerecyclede werken en het gebruik van restmaterialen in kunst.

Turk’s installaties en sculpturen snijden de thema’s van auteurschap, authenticiteit en identiteit aan. Zijn werk gaat terug naar de ready-made werken van Marcel Duchamp en hebben te maken met de ‘mythe’ van de kunstenaar en auteurschap.

In 1991 werd zijn afstudeerwerk afgekeurd bij the Royal College of Art in Londen. Dit werk, ‘Cave’ bestond uit een witte studioruimte waarin slechts één blauw bordje te zien was waarop stond ‘Gavin Turk worked here 1989-91’. Charles Saatchi zag dit werk en stelde dit tentoon in zijn expositie Sensation. Sindsdien wordt Turk’s werk geëxposeerd in internationale musea en galeries.

1 video's

  • Turkish Tulips: Gavin Turk

    Museum Van Loon heeft de Britse kunstenaar Gavin Turk uitgenodigd als curator van de expositie Turkish Tulips. In deze tentoonstelling onderzoekt hij de handelsroutes met het Ottomaanse Rijk aan de hand van de geschiedenis van de familie Van Loon.