Anton Corbijn

3 video's

Anton Corbijn (Strijen, 1955) geboren als Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard is een Nederlandse fotograaf, grafisch ontwerper en speelfilmregisseur. Hij werd wereldberoemd door zijn foto's van vooral rock-musici als Nirvana, U2, Nick Cave, REM en The Rolling Stones. 
Als grafisch ontwerper doet hij de art direction en regie voor videoclips en ontwerpt decors voor popconcerten van onder andere U2 en Depeche Mode. Als regisseur van speelfilms, waaronder Control over het leven van de Britse zanger Ian Curtis van Joy Division en The American met George Clooney, ontving hij meerdere prestigieuze prijzen.

Corbijn begon zijn carrière als hoofdfotograaf van het bekende Nederlands tijdschrift Oor. Door de foto’s, albumhoezen en videoclips die hij in de loop der jaren maakte heeft Corbijn een belangrijke invloed gehad op het imago van veel bands. 
Inmiddels is Corbijn meer dan een fotograaf. Het regisseren van muziekclips sinds 1983 en speelfilms sinds 2007 vormt een steeds groter onderdeel in zijn wereld. 

3 video's

  • TOUCHED

    TOUCHED – Craftsmanship in Contemporary Photography, een tentoonstelling samengesteld door Anton Corbijn tijdens Unseen 2016.

  • Anton Corbijn

    In deze video deelt wereldberoemd fotograaf Anton Corbijn bijzondere verhalen achter de bekende foto’s van onder meer U2, Depeche Mode, David Bowie en Ai Weiwei. Hoe ontwikkelde hij zich van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar?

  • Klaartje Quirijns en Anton Corbijn bij Cinema Zuid

    Op 5 mei organiseerde Cinema Zuid de Belgische première van ‘Inside Out’, een filmisch portret van de invloedrijke fotograaf Anton Corbijn. Dit was de opening.