Hans den Hartog Jager

4 blogitems

Hans den Hartog Jager is kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker. Als criticus werkt hij vooral voor NRC Handelsblad, maar ook voor See All This en diverse uitgevers. Hij treedt regelmatig op als interviewer en recensent voor radio en televisie. Hij publiceerde meer dan tien boeken, waaronder Verf (2004) een bundel interviews met hedendaagse Nederlandse schilders, Het sublieme (2011), een essay over schoonheid in de hedendaagse kunst, Het streven (2014), over de worsteling van de hedendaagse kunst met maatschappelijk engagement en Zie de mens (2016), een overzicht van honderd portretten uit de afgelopen honderd jaar, bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Fundatie.

4 blogitems

 • Vies is fijn!

  Hans den Hartog Jager wordt vrolijk van vieze kunst, maar waarom eigenlijk? Hij vertelt je er graag meer over in zijn eerste blog voor ARTtube.

 • Goed opletten en vragen stellen

  Een van Hans den Hartog Jagers favoriete kunstenaars is Jimmie Durham. Waarom? Dat is precies de vraag die hij zich vaak stelt bij het bekijken van Durhams werk.

 • Ontmoeting met Richard Serra

  Hans den Hartog Jager had mazzel. Hij mocht namelijk een van de beroemdste beeldhouwers ter wereld interviewen: Richard Serra. Dit is zijn ervaring.

 • Hirst

  Moeten kunstenaars altijd de waarheid vertellen? Om eerlijk te zijn: de kunstfilm die me op dit moment het meest fascineert staat niet op ARTtube maar op Netflix. Treasures from the Wreck of the Unbelievable is een documentaire die de ontstaansgeschiedenis laat zien van de grote dubbeltentoonstelling die Damien Hirst het afgelopen jaar had in twee musea in Venetiƫ.