De Zendelingen

3 blogitems

De Zendelingen is een multimediaal kunstkritiekcollectief opgericht door Filip Tielens en Bregt Van Wijnendaele in 2013. Samen wilden ze de reflectie rond podiumkunst nieuw leven inblazen: niet langer enkel de stem van één auteur en in geschreven vorm, maar een meerstemmige en audiovisuele kritiek. De Beeldenstorm wordt gefilmd en gemonteerd door Liese Lattrez.

www.facebook.com/zendelingen | @zendelingen

3 blogitems

  • De Beelden storm #1

    Robbert Goyvaerts en Frank Merx bijten de spits af in de nieuwe reeks De Beeldenstorm. De vraag aan hen is: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

  • De Beelden storm #2 – Tuning People

    Deze keer is Tuning People aan de beurt in De Beeldenstorm. De vraag aan hen is: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

  • De Beelden storm: Guy Cassiers

    Waar Guy Cassiers de mosterd haalt, ontdek je in de derde Beeldenstormreeks. Kunstkritiekcollectief De Zendelingen vroeg aan de regisseur van het Antwerpse Toneelhuis welke drie beeldend kunstenaars uit het archief hem inspireren voor zijn theaterwerk.