ARTtube Redactie

17 blogitems

Wat móet je zien? Wat móet je echt bezoeken? Rinske, Lotte en Myrte van ARTtube houden je maandelijks op de hoogte van het allerleukste binnen de museumwereld.

We weten precies wat er speelt en filteren de leukste dingen voor je uit. Daarnaast vragen we maandelijks een andere kunstliefhebber zijn/haar favoriete kijktip op ARTtube te delen. Zo hoef je nooit meer iets te missen!

17 blogitems

 • Museumtips voor de feestdagen

  Kerstvakantie - de perfecte tijd om een museum te bezoeken en te genieten van kunst en cultuur met familie en vrienden. Wij geven je zes tips voor tentoonstellingen die je eigenlijk niet mag missen!

 • 6 museumtips voor februari

  Welke tentoonstellingen mag je niet missen en moet je deze maand nog inplannen? Wij geven je 6 tips - met bijbehorende video's als inspiratie.

 • De kijktip van... Luuk Heezen

  Luuk Heezen weet als geen ander wat er speelt in de kunst- en museumwereld. We vroegen de presentator en reportagemaker voor Kunst is Lang, Nooit meer slapen en Waar je 's nachts voor terugkomt naar zijn favoriete ARTtube-video.

 • Dé museumtips van maart

  Er is weer genoeg nieuws te zien in de museumwereld. Zie je door de bomen de kunst niet meer? Wij geven je 5 tips - met bijbehorende video's als inspiratie.

 • Kijktip van Brigitte Timmermans

  Meer baby’s en peuters in de kunstmusea! Dat lijkt de leus van Brigitte Timmermans, oprichter van Kunstfanaatjes. We vroegen Brigitte naar haar favoriete ARTtube-video’s voor de allerkleinsten (en zichzelf natuurlijk).

 • Onze tips voor de Nationale Museum week

  De zon schijnt! Tijd om op pad te gaan, want in april valt er weer heel wat te beleven in de ARTtube-musea. En april start natuurlijk extra goed met de Nationale Museumweek. Dit zijn onze vijf tips om ‘Ons echte goud’ te ontdekken!

 • Kunst ontdekken in Maastricht

  ‘Lijkt het ARTtube leuk om eens kunst te komen ontdekken in Maastricht?’ Ja, natuurlijk! Aanleiding van het tripje is natuurlijk het TEFAF, maar Visit Maastricht heeft meer voor ons in petto.

 • Verslag ARTtube Academie Digging the archive

  Verslag van de zesde ARTtube Academie in Beeld en Geluid op 21 april 2017: een inspiratiemiddag over online storytelling met video en audiovisuele archieven: Diggin’ the Archive.

 • De kijktips van Richard van der Laken

  Richard van der Laken is oprichter van de jaarlijkse conferentie What Design Can Do. In deze blog toont hij zijn vier favoriete video's.

 • Kijktips van de Kunstmeisjes

  De Kunstmeisjes (@kunstmeisjes) bestaat uit drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Op hun blog kunstmeisjes.com vertellen ze welke tentoonstellingen je absoluut moet bezoeken en waarom. Dit is hun favoriete ARTtube-video.

 • Dit mag je in juni niet missen

  5 bijzondere museumtips om in juni te bezoeken. Waarom het museum in als je ook buiten van kunst kan genieten?

 • schatkamer van De Stijl

  Nederland staat heel 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Mondriaan, Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld, Jean Arp: in de musea en op straat kun je niet om De Stijl heen. In deze blog lichten we de tentoonstellingen die speciaal voor dit feestjaar zijn gemaakt door onze partnermusea voor je uit.

 • Leukste museum uitjes in juli

  Speciale zomertentoonstellingen vind je vanaf nu terug in de musea. Van mode tot schilderkunst. Dit zijn onze 5 tips voor juli.

 • Schilderen als Van Gogh

  Van het schilderdoek tot het grote doek. De bijzondere wereld van Loving Vincent is nu te bewonderen in de bioscopen en het Noordbrabants museum. Hoe zit de film in elkaar?

 • De ARTtube Designroute

  Het is weer Dutch Design Week! Met ruim 2500 ontwerpers en tientallen locaties in Eindhoven kun je helaas niet alles zien. Wij helpen je graag op weg.

 • Final Portrait - Film over Giacometti

  Reis in de film Final Portrait mee naar Parijs, waar de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti de bekende schrijver James Lord portretteert. We duiken voor je in de geschiedenis van de bijzondere kunstenaar en de beeldhouwkunst.

 • Change the System

  Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 is in Museum Boijmans Van Beuningen de designtentoonstelling Change the System te zien: een designtentoonstelling, maar ook een platform, een laboratorium, waar wordt ingezet op de veranderkracht van creativiteit.