Schilderen als Van Gogh

Van het schilderdoek tot het grote doek. De bijzondere wereld van Loving Vincent is nu te bewonderen in de bioscopen en het Noordbrabants museum. Hoe zit de film in elkaar? 

 

Frame uit Loving Vincent, beeld: Cinéart.

Met 65.000 geschilderde frames, waaraan ruim 125 kunstenaars 6 jaar werkten, wordt in Loving Vincent de wereld van Van Gogh. De film draait vanaf 26 oktober in verschillende bioscopen in Nederland. De geschilderde werken gebruikt in de film worden van 14 oktober t/m 28 januari tentoongesteld in het Noordbrabants Museum.

Reden voor ons om dieper in dit kunstwerk en het leven van Van Gogh te duiken. 

Wie Van Gogh zegt…

Denkt aan zonnebloemen en duidelijke penseelstreken.  Voor hij zijn karakteristieke penseelstreken had ontdekt, zette Van Gogh het potlood en het houtskool op het papier en begon hij de wereld om zich heen vast te leggen. Al oefenend komt hij steeds dichterbij de stijl die in Loving Vincent centraal staat. Conservator Jannet de Goede en gastconservator en Auke van der Woud nemen je mee in deze ontwikkeling:

Over Loving Vincent

In Loving Vincent nemen meer dan 125 kunstenaars de penseel in de hand om het verhaal van Van Goghs leven in zijn stijl te portretteren. Met echte mensen die het verhaal acteren wordt frame voor frame in olieverf gevat en vervolgens geanimeerd. De portretten die Van Gogh schilderde spelen centraal in het verhaal van zijn leven. In onderstaande video zie je wat voor werk dat met zich meebracht.

Cinéart brengt de film vanaf 26 oktober naar Nederland. De film Loving Vincent is te zien in verschillende bioscopen door het land. Een deel van deze schilderijen is tot en met januari 2018 te zien in het Noordbrabants Museum. Extra speciaal, van donderdag tot en met zondag kun je meekijken met kunstenares Setareh Goodarzi werkend aan een kunstwerk in de stijl van Van Gogh. 

Beeldopname Loving Vincent. Beeld Cinéart.

1 video's

  • De Vroege Van Gogh

    Bekijk hier de video over de tentoonstelling over het vroege werk van Van Gogh. Aan het woord de conservator Jannet de Goede en gastconservator Auke van der Woud.