Kijktips van de Kunstmeisjes

De Kunstmeisjes (@kunstmeisjes) is een Amsterdams collectief van drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Op hun blog kunstmeisjes.com vertellen ze welke tentoonstellingen je absoluut moet bezoeken en waarom. Dit is hun favoriete ARTtube-video.

Missen jullie Ed ook al? Ed van der Elsken (1925-1990) is wereldberoemd geworden als straatfotograaf die mooie meisjes, kussende stellen en rebelse jonge mensen onsterfelijk heeft gemaakt. Van februari tot eind mei was een overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

 

 

Ed van der Elsken, Meisje in de metro, Tokio (1984) Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken / Collectie Stedelijk Museum Amsterdam

Ben je vergeten te gaan of was je te druk? Deze video is de ideale oplossing voor je FOMO: je bezoekt de expo gewoon virtueel. Heb je de expo wel bezocht en ben je naar aanleiding van onze tip door de eerste zalen gerend om snel de straatfoto’s te zien? Met deze video heb je alsnog niets gemist: alle achtergrondinformatie (en nog veel meer!) wordt je opgediend, gewoon thuis op de bank.

Ons favoriete momentje is zonder twijfel Ed die zelf zegt “Ik ben heel vaak, zo vaak, eigenlijk enorm gelukkig.”

Je ziet filmfragmenten die Van der Elsken zelf heeft gemaakt en kenners vertellen over hem als persoon en fotograaf. Luister naar wat curator Hripsimé Visser en fotograaf Eddy Posthuma te vertellen hebben, en staar naar foto’s van Ed en beelden uit de expositie.

Meer tips van de Kunstmeisjes? Kijk dan hier.

Credits foto: Charlotte Kropholler (Kunstmeisjes)

2 video's