Dit mag je in juni niet missen

5 bijzondere museumtips om in juni te bezoeken. Zin om kunst te kijken, maar geen zin in de koelte van het museum? Dan geniet je toch gewoon van kunst in de buitenlucht?

MUSEUM DE LAKENHAL - 100 JAAR DE STIJL - 2 juni t/m 27 augustus

Museum de Lakenhal is dicht voor een renovatie, daarom openen ze deze zomer Openlucht museum De Lakenhal! Met de expositie 100 jaar ná De Stijl geniet je op het Pieterskerkhof in Leiden van grote monumentale kunstwerken. Twintig internationale kunstenaars geven invulling aan het gedachtegoed van De Stijl en vertalen dat naar gigantische ‘Wall Paintings’. Meer weten over de werken? Kom dan op zondag om 14:00 uur voor een gratis instaprondleiding.

Openlucht museum de Lakenhal is gratis toegankelijk en kan dag en nacht worden bezocht. Je vindt het museum op het Pieterskerkhof Leiden van 2 juni t/m 27 augustus. Meer info →

Tinderen met kunst op het LINDA. Festival

KOM TINDEREN MET KUNST OP HET LINDA FESTIVAL - 10 t/m 11 juni

Welke kunst laat jouw hart harder kloppen? En welk museum is dan je beste vriend? Vind het uit op het LINDA festival. Kom op 10 en 11 juni swipen door museumstukken en vind je museum-match en ARThart. ARThart gevonden? Stap dan in onze museum fotobooth en maak een geweldige selfie.

LINDA. FESTIVAL vindt plaats op 10 en 11 juni op het Hembrugterrein in Zaandam van 09:00 - 20:00 uur. Je vindt ons op de LINDA. Markt op het terrein. Meer info → 

Het Kröller-Müller Museum

VAN FIETSEN TOT KUNST KIJKEN - ZOMER IN HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

Voor je bij het Kröller-Müller aankomt, ga je eerst door het Nationale Park de Hoge Veluwe. Met gratis witte leenfietsen heb je direct een mooie plek voor een picknick te pakken. Behalve picknicken vind je in de beeldentuin ruim 160 sculpturen, waar je doorheen kunt dwalen.
Hier zie je onder andere de bekende sculptuur Wolkenherder (1953) van Jean Arp, die al sinds de opening van de tuin in 1961 de show steelt. Binnen in het museum is nu voor het eerst sinds de dood van Jean Arp in 1966 is een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien. Een perfecte plek voor een zomers uitje. 

Het Kröller-Müller Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Extra rustig dwalen? Kom dan op vrijdag. Meer info →

Modemuze @ OBA

MEER LEREN OVER MODE IN HET MUSEUM

Het digitale ModeMuze neemt de conservatoren van het Gemeentemuseum, Centraal Museum, Amsterdam Museum, Museum Rotterdam, en meer mee naar de Openbare Bibliotheek naar Amsterdam. Samen stelden ze een mooie expositie samen over de meest bijzondere kostuums en accessoires uit het hele land. Daarnaast organiseren ze exclusieve meet-ups, waarin ze je meenemen in de museumdepots, de wereld van het conserveren van mode en mode in films.

Modemuze @ OBA vindt plaats op verschillende locaties. De expositie is gratis te bezoeken in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam, dichtbij het Centraal Station. Kijk voor de volledige agenda hier 

Beeldig lopen in het Middelheim Museum

BEELDIG LOPEN - Middelheim Museum - elke eerste zondag van de maand

Hardlopen saai en zwaar? Niet als je naar het Middelheim Museum komt. Hier loop je elke eerste zondag van de maand namelijk extra beeldig hard, door het beeldenpark van het museum. Onder begeleiding van een (fietsende) museumgids wordt het hardlopen des te leuker. Van endorfines tot kunstvitamines, je gaat met een voldaan gevoel naar huis.

In de beeldentuin zie je nu SOME TIME: een solotentoonstelling met werk van toonaangevend Brits kunstenaar Richard Deacon. Een centrale plaats binnen de tentoonstelling wordt ingenomen door Deacons Never Mind, een sleutelwerk uit de museumcollectie dat in 1993 verworven werd en dat naar aanleiding van deze tentoonstelling gerefabriceerd werd in roestvrij staal. Bekijk hier de making of:

Beeldig lopen vindt elke eerste zondag van de maand om 10:00 uur plaats in het Middelheim Museum. Je vindt het museum op Middelheimlaan 61 in Antwerpen. Let op, inschrijven voor Beeldig lopen is noodzakelijk en kan via de website. Deelname is gratis. Bekijk hier het hele programma 

Meer museumtips? Op onze themapagina 'Nu te zien' vind je video's bij actuele tentoonstellingen. 

3 video's

  • Beeldig lopen

    Gaan sport en de beelden van het Middelheim Museum goed samen? Bekijk het in deze video!

  • Dit is Het Kröller-Müller Museum

    Benieuwd wat het Kröller-Müller museum je allemaal biedt? In deze video nemen ze je mee in hun bestaansgeschiedenis.

  • Arp: The Poetry of Forms

    Jean (Hans) Arp (1886-1966) is een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de Europese avant-garde. Voor het eerst sinds de dood van Arp in 1966 is er nu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. Een unieke kans voor liefhebbers van kunst, natuur en poëzie.

Verder verdiepen