Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

20 video's

 • Cultuur-project op maat voor mensen met Alzheimer

  ‘’Meikermis? Daar mochten we nooit komen vroeger.’’ Kunst op maat voor mensen met Alzheimer. Het Groninger Museum en Stichting de Hoven werken aan een Kunst-op-maat project voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers.

 • Romanticism in the North – from Friedrich to Turner

  Het Groninger Museum presenteert De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, het eerste internationale overzicht van landschapsschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. 

 • Jongens- jurk? De broertjes Reint & Evert

  Dit zijn de broertjes Evert en Reint Lewe. Ja, je hoort het goed, dit zijn twee jongetjes. In de 17e eeuw was het voor hen heel gewoon om een jurk te dragen.

 • Dansen bij Rodin - Les programma dans in het Groninger Museum

  Hoe dans je sculptuur? Dat was de vraag die leerlingen van OSG Piter Jelles Leeuwarden voorgelegd kregen bij de tentoonstelling Rodin – Genius at Work in het Groninger Museum.

 • Hide & Seek, Maarten Baas

  Voor de tentoonstelling Hide & Seek, Maarten Baas, volgde filmmaker Sije Kingma de ontwerper tijdens de Dutch Designweek en zocht hij hem op in zijn atelier voor een interview.

 • WJSVTK #8 Groninger Museum

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Dit keer reist hij af naar het hoge Noorden - het Groninger Museum voor een goed vragengesprek met directeur Andreas Blühm en het schilderij van Antonio Mancini.

 • Rodin - Genius at work

  Kijk mee in de expositie 'Rodin - Genius at Work' in het Groninger Museum.

 • Louise Jordan: ode aan Isaac Israëls

  De Engelse singer songwriter Louise Jordan schreef in opdracht van het Groninger Museum een lied bij het portret van Aletta Jacobs dat geschilderd werd door Isaac Israëls in 1920.