Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

41 video's

 • Joseph Beuys - Groeten van Euraziaat

  Joseph Beuys was een van de belangrijkste en meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw, die de reikwijdte van kunst wist uit te breiden tot in de domeinen van politiek, maatschappij en ecologie. Deze tentoonstelling, de eerste grote presentatie van zijn werken in België sinds de jaren tachtig, onderzoekt tegelijk de activiteiten van Beuys in Antwerpen en zijn relevantie voor een nieuwe generatie.

 • Een tijdelijk toekomsten instituut

  Niemand kan weten wat nog niet bestaat. Maar het verbeelden van mogelijke, waarschijnlijke en verkiesbare toekomsten kan ervoor zorgen dat we het heden en het verleden beter begrijpen.

 • cameo

  CAMEO is een samenwerking tussen het tijdschrift Oogst en Cinema Zuid, de filmafdeling van het M HKA.

 • WJSVTK #6 M HKA

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met Bart de Baere, directeur van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. ’s Nachts komt hij terug voor een fiets! Maar niet zomaar eentje…

 • Robert Filliou - Het geheim van de permanente creatie

  Het M HKA wijdt een tentoonstelling aan de Franse dichter, toneelschrijver, kunstenaar en denker Robert Filliou: een sleutelfiguur van de experimentele kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

 • Energy Flash - De rave-beweging

  Energy Flash – De rave-beweging is de eerste museumtentoonstelling die het rave-fenomeen behandelt, evenals de sociale en politieke omstandigheden.

 • Show me yours & I'll show you mine

  Met Vaast Colson en Kati Heck nodigt het M HKA twee belangrijke vertegenwoordigers uit van een nieuwe generatie Antwerpse kunstenaars die het verdient om als referentie te worden gezien.

 • THE GAP - Abstracte kunst uit België

  Met bijzondere aandacht voor de notie van abstractie binnen de twintigste-eeuwse en hedendaagse Belgische kunst, heeft Luc Tuymans vijftien kunstenaars geselecteerd waarvan hun werk een relatie met of vertrekpunt van de abstractie heeft.