Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

325 video's

 • SENSORY SPACES 14 – LATIFA ECHAKHCH

  Voor de veertiende editie van Sensory Spaces creëert Latifa Echakhch een dramatische scène met in zwarte inkt gedrenkte kledingstukken. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.

 • Hot glue – Bertjan Pot

  De Nederlandse productontwerper Bertjan Pot staat bekend om zijn eigenzinnige ontwerpen. Design is voor hem een zoektocht naar een eenvoudige maar eigenwijze oplossing. Pas als materiaal en constructie tot een voor hem logische combinatie zijn samengebracht, is zijn ontwerp geslaagd. Zijn keuzes lijken simpel maar bezitten vaak iets ongewoons.

 • Gelatin: Vorm - Fellows - Attitude

  Gelatin bestaat uit vier kunstenaars die sinds 1993 samenwerken. In deze tentoonstelling onderzoekt Gelatin de uiteenlopende mogelijkheden van wat sculptuur kan zijn. Taboes die vooroordelen, ongemak en angst veroorzaken, worden door Gelatin onschadelijk gemaakt. In deze video zien we een vraaggesprek tussen conservator Francesco Stocchi en de kunstenaars.

 • Joost Conijn over ‘Good evening to the people living in the camp’

  Een interview met beeldend kunstenaar Joost Conijn. Tijdens de opbouw van zijn installatie vertelt Conijn over zijn nieuwe filmwerk ‘Good evening to the people living in the camp’.

 • Sensory Spaces 13 - Anne Hardy

  Voor Sensory Spaces 13 presenteert Anne Hardy (UK, 1970) een nieuw FIELD werk en nodigt de bezoeker uit een droomachtige, bezielde wereld te betreden. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.

 • De toren van Babel – terug uit Japan

  De toren van Babel van Pieter Bruegel is één van de absolute topstukken van Museum Boijmans Van Beuningen. Onlangs was dit schilderij samen met negentig andere zeer bijzondere topstukken te zien in Tokio en Osaka, Japan. Opvallend is hoe anders in Japan naar dit schilderij gekeken is.

 • WJSVTK #23 Boijmans Van Beuningen

  In deze aflevering van Waar je s' nachts voor terug komt gaat Luuk op bezoek bij directeur Sjarel Ex van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

 • Change the System - Arne Hendriks

  Al meer dan zeven jaar onderzoekt Arne Hendriks het idee van ‘downsizing’. Met The Incredible Shrinking Man probeert hij het denken over groei te veranderen en te stimuleren dat klein een positief begrip is.