Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

322 video's

 • Joost Conijn over ‘Good evening to the people living in the camp’

  Een interview met beeldend kunstenaar Joost Conijn. Tijdens de opbouw van zijn installatie vertelt Conijn over zijn nieuwe filmwerk ‘Good evening to the people living in the camp’.

 • Sensory Spaces 13 - Anne Hardy

  Voor Sensory Spaces 13 presenteert Anne Hardy (UK, 1970) een nieuw FIELD werk en nodigt de bezoeker uit een droomachtige, bezielde wereld te betreden. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.

 • De toren van Babel – terug uit Japan

  De toren van Babel van Pieter Bruegel is één van de absolute topstukken van Museum Boijmans Van Beuningen. Onlangs was dit schilderij samen met negentig andere zeer bijzondere topstukken te zien in Tokio en Osaka, Japan. Opvallend is hoe anders in Japan naar dit schilderij gekeken is.

 • WJSVTK #23 Boijmans Van Beuningen

  In deze aflevering van Waar je s' nachts voor terug komt gaat Luuk op bezoek bij directeur Sjarel Ex van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

 • Change the System - Arne Hendriks

  Al meer dan zeven jaar onderzoekt Arne Hendriks het idee van ‘downsizing’. Met The Incredible Shrinking Man probeert hij het denken over groei te veranderen en te stimuleren dat klein een positief begrip is.

 • Change makers: Manon van Hoeckel

  Als we niet meer met de ander durven te praten, verdwijnt de sociale cohesie uit onze leefomgeving. Met de Boijman’s Wassalon creëert Manon van Hoeckel de ultieme wachtplek in de hoop weer ruimte te scheppen voor onverwachte ontmoetingen en gesprekken.

 • Change makers: Jolan van der Wiel

  Jólan van der Wiel onderzoekt natuurkrachten en zet ze in voor zijn ontwerpproces. Liever dan tegen de klimaatverandering te vechten, omarmt Van der Wiel de gevolgen van de opwarming van de aarde. In Tropic City – Rotterdam laat hij zien dat de hevige regenval en stijgende temperaturen juist een uitgangspositie kunnen zijn voor oplossingsgericht design.

 • Change makers - Melle Smets en Kris de Decker

  Hoe kan menselijke spierkracht ons van energie voorzien? Melle Smets en Kris de Decker denken dat de oplossing voor energieproblemen ligt bij het veranderen van ons gedrag.