WJSVTK #12 Stedelijk Museum Schiedam

00:02:10 189 Stedelijk Museum Schiedam
Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In de laatste aflevering reist Luuk af naar het Stedelijk Museum Schiedam. Samen met directeur Deirdre Carasso bekijkt hij een werk van Karel Appel.

 

“Het is een kinderlijk en onschuldig beeld. Het mannetje kijkt je zo onbeholpen aan. En dan het karretje met daarin de zon. De zon als bouwsteen voor de toekomst, want Appel schilderde dit in 1947, kort na de tweede wereldoorlog. Juist in deze tijd is dit het soort kunstwerk waar ik me aan optrek. Het is een heel kinderlijk en onschuldig beeld dat voor mij heel veel hoop en optimisme uitstraalt. Dus ja, daar kom ik graag mijn bed voor uit!”

Video credits

Concept, beeld en montage: Luuk Heezen

Met dank aan Deirdre Carasso van het Stedelijk museum Schiedam.

Koop tickets

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.