Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

912 video's

 • WJSVTK #1 MoMu

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met curator Karen van Godtsenhoven in het MoMu Fashion Museum Antwerpen.

 • WJSVTK #2 De Pont

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn/haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met directeur en hoofdconservator Hendrik Driessen in De Pont.

 • WJSVTK #3 Van Abbe

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met directeur Charles Esche en medewerker collectie Toos Nijssen in het Van Abbemuseum.

 • WJSVTK#4 CBK Rotterdam

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn/haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In deze aflevering neemt Siebe Thissen - hoofd beeldende kunst & openbare ruimte - ons mee naar Katendrecht. Voor dit kunstwerk fietst hij graag een rondje om. Zeker 's nachts.

 • WJSVTK#5 Van Loon

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met Tonko Grever, directeur van Museum Van Loon. Hij komt na sluitingstijd het liefst terug voor een heel bijzonder kistje.

 • The Poor Man's Gold - Joost van Bleiswijk

  Kijk mee naar de ontstaansgeschiedenis van de schatkisten die ontwerper Joost van Bleiswijk voor het Zuiderzeemuseum maakte. Ze zijn geïnspireerd op het VOC-verleden van het museumgebouw en de plaats Enkhuizen.

 • Jubileum expo 10 Years of Thomas Eyck

  Sinds 2007 stimuleert de Nederlandse uitgever en distributeur Thomas Eyck getalenteerde ontwerpers om voor zijn t.e.-collectie actuele gebruiks- en kunstvoorwerpen te maken in samenwerking met ambachtelijke bedrijven. Met deze tentoonstelling geeft het museum een reflectie op de visie van Thomas Eyck.

 • #EdNu - Blikopeners over het werk van Ed van der Elsken

  De video's van #EdNu gaan over de actualiteit van het werk van Ed van der Elsken: waarom is zijn werk juist nu interessant, nu we allemaal fotograaf en filmer zijn geworden en selfies maken, instagrammen, vloggen?