Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

531 video's

 • Dutch Profiles: Dick Bruna

  Dick Bruna begon zijn carriëre als ontwerper van boekcovers; hij maakte er meer dan tweeduizend. Maar zijn grootste passie is kinderboeken maken.

 • Van Armando tot Tajiri - Ontdekkingen van een verzamelaar

  In deze video ontmoet je Frans van Ooijen, een kunstverzamelaar. Hij vertelt over zijn eerste aangekochte werken en zijn band met verschillende kunstenaars.

 • Een Leven in Mode: Interview met Jacoba de Jonge

  In deze video vertelt Jacoba de Jonge over haar fascinatie van mode en historische kleding. Ze laat enkele kledingstukken zien die ze in de loop der tijd verzameld heeft.

 • Madame Grès - Interview Renato Nicolodi

  Een interview met Renato Nicolodi. Deze Belgische kunstenaar maakt architectonische sculpturen die bijna maquettes van gebouwen lijken te zijn. De kijker wordt door zijn werk uitgenodigd om mentaal de gebouwen binnen te treden.

 • JORDAN WOLFSON: MANIC / LOVE / TRUTH / LOVE

  Jordan Wolfson vertelt over zijn werk en fascinatie voor animatronische wezens, die in 2016 te zien zijn in het Stedelijk Museum. Directrice Beatrix Ruf en curator Martijn van Nieuwenhuyzen vertellen meer over de samenstelling van de tentoonstelling.

 • Match Maker - Geert Mul

  Als eerste museum in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een spectaculair overzicht met het werk van Geert Mul, pionier in de mediakunst.

 • De werkwijze van Rinus Van de Velde

  De spanning tussen fictie en werkelijkheid is het grote thema in het werk van Rinus Van de Velde (Leuven, 1983). Zijn indrukwekkende houtskooltekeningen maakt hij op basis van gevonden foto’s of foto’s van door hem geënsceneerde taferelen. In deze video vertelt hij je meer over de constante stroom van beelden die hem inspireren en beïnvloeden in zijn werk.

 • Dutch Profiles: Piet Paris

  Tijdens een presentatie voor de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau, doet Paris wat hij al jaren doet: de show samenvatten in één enkele tekening.