Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

980 video's

 • De collectie als tijdmachine

  Carel Blotkamp en Rudi Fuchs bekijken de nieuwe collectieopstelling van museum Boijmans Van Beuningen.

 • The Magnetic North & The Idea of Freedom

  Sylvie Zijlmans (Geertruidenberg 1964) en Hewald Jongenelis (Etten-Leur 1962) maken het dagelijks leven in een buitenwijk van een uitdijende Nederlandse stad tot metafoor van de tijd. Een kunstwerk geïnspireerd op lokale problematiek, dat tegelijkertijd overal had kunnen landen.

 • Richard Serra: drawings 2015-2017

  Een van de meest toonaangevende kunstenaars van deze tijd komt naar Museum Boijmans Van Beuningen: de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra (San Franscisco, 1938). Er zijn maar liefst tachtig recente tekeningen van zijn hand te zien. Ontdek in deze video hoe Serra deze maakte en hoor over zijn bijzondere band met Museum Boijmans van Beuningen.

 • Kom maar lekker ontdekken: het Boijmans-lied

  Bij dit swingende lied en deze grappige video kan je niet stil blijven zitten. Ontdek met papegaai Paulo wat Boijmans allemaal te bieden heeft!

 • De zomer van Museum de Fundatie

  Ralph Keuning neemt je mee langs de tentoonstellingen die deze zomer zijn te zien in Museum de Fundatie.

 • Historical dresses undressed

  ModeMuseum Antwerpen presenteerde de film 'Historical Dresses Undressed' samen met de Nederlandse videokunstenaar Bart Hess naar aanleiding van de tentoonstelling 'Een Leven in Mode. Vrouwenkleding 1750-1950', 2012.

 • De Toren van Babel reist naar Japan

  Een van de meest iconische werken van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, de Toren van Babel van Pieter Bruegel, vertrok in april 2017 naar Japan.

 • Natan. De Jurk.

  Documentaire over de schenking van Natan's couture jurk aan het MoMu Antwerpen. Van het prille idee tot een eerste schets, tot uiteindelijk een fotoshoot met een model: een unieke blik achter de schermen van het Natan couture atelier.