Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

948 video's

 • Verspijkerd en verzaagd

  Kunsthistoricus en gastconservator Joost de Wal neemt je mee door de tentoonstelling 'Verspijkerd en verzaagd - hergebruik van heiligenbeelden in de Nederlandse beeldhouwkunst' in Het Noordbrabants Museum en geeft een voorproefje van de bijzondere beelden die er te zien zijn.

 • SETH PRICE - SOCIAL SYNTHETIC

  In 2017 presenteert het Stedelijk Museum de eerste overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Seth Price. De tentoonstelling geeft een uitgebreid beeld van zijn artistieke carrière tot dusver en bestaat uit ruim 140 werken die sinds 2000 zijn ontstaan, zoals sculpturen, installaties, 16mm-films, foto’s, tekeningen, schilderijen, video’s, kleding en textiel, webdesign, muziek, geluid en poëzie. Ook zal er een aantal nieuwe werken van Price te zien zijn.

 • WJSVTK# 10 De Fundatie

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met de directeur van Museum de Fundatie: Ralph Keuning.

 • MONDRIAAN – DALÍ: de mono-grafische expositie

  In deze aflevering van de serie ‘Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw’ legt kunsthistoricus Carel Blotkamp uit dat Mondriaans ontwikkeling niet zo logisch en vanzelfsprekend was als gewoonlijk wordt voorgesteld.

 • Bewogen Beweging – DYLABY: het experiment centraal

  In deze aflevering van de serie ‘Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw’ zoomen we in op de experimentele tentoonstelling. Wat was er daadwerkelijk te zien in Bewogen Beweging? En in welke zin onderscheidde Dylaby zich van traditionele tentoonstellingen?

 • COBRA – MINIMAL ART: introductie van een nieuwe stroming

  In deze aflevering van de serie ‘Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw’ legt kunstenaar Aukje Dekker aan de hand van archiefbeelden uit wat de kracht was van COBRA en minimal art.

 • Sonsbeek ’71 Buiten de perken: expositie in de openbare ruimte

  In deze aflevering van de serie ‘Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw’ leggen critica Lily van Ginneken, kunsthistoricus Carel Blotkamp en tentoonstellingsmaker Saskia Bos uit wat Sonsbeek buiten de perken bedoelde en allemaal omvatte.

 • HET LUMINEUZE BEELD – TALKING BACK TO THE MEDIA: de nieuwe media expositie

  Deze aflevering van de serie ‘Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw’ geeft inzicht in de achtergronden van en ontwikkelingen in de videokunst en de nieuwe mediatentoonstellingen in de jaren '80.