Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

1054 video's

 • POWERMASK

  Met de tentoonstelling POWERMASK neemt gastconservator Walter Van Beirendonck de bezoeker mee naar de uiteenlopende werelden waarin het masker een rol speelt; van traditioneel gebruik tot mode en hedendaagse kunst.

 • WJSVTK #15 M. van Museum Leuven

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In het nieuwe seizoen, nieuwe avondbezoeken. Deze aflevering bezoekt hij M. van Museum Leuven.

 • Resultaten van het onderzoek

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door VUmc blijkt dat Onvergetelijk-rondleidingen en –workshops bijdragen aan de kwaliteit van leven van de deelnemers én aan de dementievriendelijke samenleving.

 • Omgaan met mensen met dementie

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Om een museumbezoek voor deze doelgroep zo prettig mogelijk te laten verlopen, is het essentieel om met een aantal zaken rekening te houden.

 • het programma

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van museumobjecten. Dit draagt bij aan hun kwaliteit van leven.

 • De Methode

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Tijdens een interactieve rondleiding of workshop worden de objecten in het museum gebruikt als aanleiding om gesprekken met de deelnemers te voeren. De rondleider faciliteert en leidt het gesprek aan de hand van een vooraf bepaalde gespreksstructuur.

 • Moving Pictures: Helene en Bram

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Melle Milou Mijnhardt.

 • Moving Pictures: Irrelevantie van tijd en ruimte

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Joost Ophem.