Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

507 video's

 • De werkwijze van Rinus Van de Velde

  De spanning tussen fictie en werkelijkheid is het grote thema in het werk van Rinus Van de Velde (Leuven, 1983). Zijn indrukwekkende houtskooltekeningen maakt hij op basis van gevonden foto’s of foto’s van door hem geënsceneerde taferelen. In deze video vertelt hij je meer over de constante stroom van beelden die hem inspireren en beïnvloeden in zijn werk.

 • Dutch Profiles: Piet Paris

  Tijdens een presentatie voor de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau, doet Paris wat hij al jaren doet terwijl hij de grote modeshows in Parijs bijwoont: de show samenvatten in één enkele tekening voor de belangrijkste kranten en magazines van Nederland.

 • Hollandse meesters uit Boedapest

  Hoe komt het Hongaarse Szépmüvészeti Múzeum aan zo'n grote Nederlandse kunstcollectie? In deze video zoekt het Frans Hals Museum het uit.

 • JO BAER – Winnares Jeanne Oosting Prijs 2016

  Videoportret van beeldend kunstenaar Jo Baer, winnaar van de Jeanne Oosting Prijs 2016: een stimulans voor kunstenaars die figuratie in hun werk betrekken. Baer wordt geroemd om haar eigenzinnigheid, vakmanschap en constante kwaliteit.

 • Dutch Profiles: Gerard Unger

  In deze Dutch Profile ontdek je meer over het werk van typograaf en grafisch ontwerper Gerard Unger.

 • Maurits& Pat Smith

  Splendid zanger Pat Smith kreeg voor een avond de sleutels van het Mauritshuis overhandigd om de bezoekers van Maurits& kennis te laten maken met het museum door middel van muziek.

 • Mens erger je niet - De keuze van de erfgoed bewakers

  Erfgoedbewakers bezitten een bijzonder privilege. Omdat ze de tentoonstellingen elke dag zien leren ze de kunstwerken erg goed kennen, soms beter dan andere museummedewerkers. Wat als ze zelf een tentoonstelling mogen samenstellen?

 • A year with Beatrix Ruf

  Minidocumentaire over Beatrix Ruf, nu twee jaar directeur van het Stedelijk. Zij werd het afgelopen jaar gevolgd door een filmploeg. Hoe is het haar bevallen in Nederland en in Amsterdam?