Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

986 video's

 • De Stijl x Dutch Design: studio RENS

  In de tweede aflevering van De Stijl x Dutch Design bezoeken we Studio RENS. Hun werk karakteriseert zich door onderzoek, kleur en restricties.

 • De Stijl x Dutch Design: Piet Hein Eek

  Op de vraag of ontwerper Piet Hein Eek geïnspireerd wordt door De Stijl luidt een volmondig ja. In zijn werkplaats laat hij zien hoe Rietveld zijn werk heeft beïnvloed.

 • Sensory Spaces 11 – Raphael Hefti

  Voor de elfde editie van de Sensory Spaces reeks presenteert Raphael Hefti (geboren in Zwitserland 1978, woont en werkt in London en Zürich) een site-specifieke installatie in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze video laat zien hoe het kunstwerk is gemaakt.

 • Jean Dubuffet - The Deep End

  Hoe kunnen gedachten, die alle kanten op schieten, verbeeld worden in een schilderij? En hoe kun je in een kunstwerk een wereld tonen die verder gaat dan de objectieve waarneming? Het hield Jean Dubuffet vanaf de jaren veertig altijd bezig.

 • Never Mind-remake van Richard Deacon

  Het werk Never Mind van Richard Deacon (Wales, °1949) werd naar aanleiding van de tentoonstelling SOME TIME in het Middelheimmuseum gerefabriceerd. Hoe? Dat zie je in deze video.

 • Richard Serra: drawings 2015-2017

  Een van de meest toonaangevende kunstenaars van deze tijd komt naar Museum Boijmans Van Beuningen: de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra (San Franscisco, 1938). Er zijn maar liefst tachtig recente tekeningen van zijn hand te zien. Ontdek in deze video hoe Serra deze maakte en hoor over zijn bijzondere band met Museum Boijmans van Beuningen.

 • NICOLE & HUGO. SWINGING ANN SALENS

  Recent verwierf het MoMu enkele kleurrijke jurken van het Belgische mode-icoon Ann Salens uit de garderobe van Nicole & Hugo.

 • De collectie als tijdmachine

  Carel Blotkamp en Rudi Fuchs bekijken de nieuwe collectieopstelling van Museum Boijmans Van Beuningen.