Nu te zien

15 video's

Binnenkort naar het museum? Doe vast inspiratie op en leer meer over de huidige exposities in de ARTtube-musea en kunstinstellingen. Werp een blik achter de schermen, of ontdek de expositie samen met de curator. Maak kennis met de kunstenaars in een mooi kunstenaarsportret of bekijk zijn/haar werkwijze in het atelier. Je vindt hier zowel verdieping als inspiratie in video’s die interessant zijn om te zien voor én/of na het bezoek aan de expositie. 

Welke expositie ga jij bezoeken? Laat het ons weten via Instagram of Twitter via #arttube.

15 video's

 • Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck

  De tentoonstelling De mecenas en de verversbaas' vertelt voor het eerst het verhaal over de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en Bart van der Leck.

 • Ik ben een geboren buiten lander

  Leontine Coelewij, conservator bij het Stedelijk Museum, neemt je mee door de nieuwe expo "Ik ben een geboren buitenlander". Een expositie over migratie, waarin verschillende collectiestukken uit het Stedelijk voor het eerst samen worden vertoond.

 • Olivier Theyskens : She walks in beauty

  MoMu’s najaarsexpositie Olivier Theyskens – She walks in beauty neemt je mee op ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie doorheen twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk doorheen een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen.

 • González, Picasso en vrienden

  Artisttalk met Heringa / Van Kalsbeek, Karin van Dam en Joep van Lieshout ter gelegenheid van de tentoonstelling González, Picasso en vrienden.

 • Rasheed Araeen: Een retrospectief

  Een interview met kunstenaar Rasheed Araeen en curator Nick Aikens over de tentoonstelling Rasheed Araeen: Een retrospectief. Deze overzichtstentoonstelling van de zestigjarige carrière van Araeen is van 2 december 2017 tot en met 25 maart 2018 te zien in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

 • Edgard Tytgat - Herinnering aan een geliefd venster

  De Brusselse kunstenaar Edgard Tytgat (1879-1957) was schilder, schrijver en graveur maar boven alles een fantastische verhalenverteller. M brengt hem opnieuw tot leven met meer dan 70 werken uit museale en privé-collecties.

 • Collectie op reis

  Gepassioneerd, toegewijd en met een eigen visie op sieraadkunst; het opbouwen van een privécollectie betekende voor Jurriaan van den Berg alles of niets. In bijna vier decennia stelde hij een collectie van museale kwaliteit samen. In 2008 en 2009 schonk hij 250 sieraden aan Museum Arnhem.

 • Het verhaal achter de verzamelaar | Ruudt Peters vertelt

  In deze video vertelt sieraadontwerper Ruudt Peters zijn persoonlijke verhaal over verzamelaar Jurriaan van den Berg.

Toon alle videos van Nu te zien