Nu te zien

14 video's

Binnenkort naar het museum? Doe vast inspiratie op en leer meer over de huidige exposities in de ARTtube-musea en kunstinstellingen. Werp een blik achter de schermen, of ontdek de expositie samen met de curator. Maak kennis met de kunstenaars in een mooi kunstenaarsportret of bekijk zijn/haar werkwijze in het atelier. Je vindt hier zowel verdieping als inspiratie in video’s die interessant zijn om te zien voor én/of na het bezoek aan de expositie. 

Welke expositie ga jij bezoeken? Laat het ons weten via Instagram of Twitter via #arttube.

14 video's

 • Max Liebermann - Een zomers impressio- nist

  Conservator Frouke van Dijke vertelt over het topstuk in de tentoonstelling Max Liebermann - een zomers impressionist: Rustpauze in het Amsterdamse Weeshuis (1881-1882).

 • Vormaliteit - een film over Kevin Bauer

  Een interview met Kevin Bauer in zijn atelier in Den Haag over zijn expositie ‘Vormaliteit’ bij Concordia in Enschede. Hij legt uit hoe hij werkt en wat vorm en beeld voor hem betekenen.

 • Gelatin: Vorm - Fellows - Attitude

  Gelatin bestaat uit vier kunstenaars die sinds 1993 samenwerken. In deze tentoonstelling onderzoekt Gelatin de uiteenlopende mogelijkheden van wat sculptuur kan zijn. Taboes die vooroordelen, ongemak en angst veroorzaken, worden door Gelatin onschadelijk gemaakt. In deze video zien we een vraaggesprek tussen conservator Francesco Stocchi en de kunstenaars.

 • Studio Drift - Coded Nature

  Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift.

 • Een zacht geruis – Heidi Linck

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Heidi Linck is één van de 7 kunstenaars.

 • Een zacht geruis- Aline Eras

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Alina Eras is één van de 7 kunstenaars.

 • Een zacht geruis - Erik Odijk

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Erik Odijk is één van de 7 kunstenaars.

 • Een zacht geruis - Hans Wijninga

  Museum Arnhem is onderdeel van Een zacht geruis: een kunstproject geïnitieerd door Productiehuis Plaatsmaken en in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen. 7 Gelderse kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt op 7 Gelderse kastelen. Hans Wijninga is één van de 7 kunstenaars.

Toon alle videos van Nu te zien