Rotterdam Designprijs 2011

5 video's

Vanaf 26 november 2011 tot 12 februari 2012 waren de nominaties van de Rotterdam Designprijs 2011 te zien in een grote designtentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze tweejaarlijkse tentoonstelling wordt sinds 1993 elke twee jaar georganiseerd en heeft als doel de Nederlandse vormgeving te stimuleren.

Joanna van der Zanden was de artistiek leider van deze editie. De Rotterdam designprijs 2011 was een samenwerking van Stichting Designprijs Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode.

5 video's in de serie Rotterdam Designprijs 2011

 • Hans Gremmen

  Hans Gremmen vertelt over zijn fotoboeken en projecten, waarmee hij is genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2011.

 • Bart Hess

  Bart Hess vertelt over de diverse ontwerpen waarmee hij is genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2011.

 • Catalogtree

  De ontwerpers van Catalogtree vertellen over de TouchDoc 'Money & Speed - Inside The Black Box', waarmee zij zijn genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2011. Catalogtree is genomineerd door Joost Grootens.

 • Waag Society

  Een korte video over Waag Society, met hun bijdrage aan Open design genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2011. Waag Society is genomineerd door Blom&Moors.

 • Dimitri Roels over het Vlaamsch Broodhuys

  Dimitri Roels vertelt over zijn concept voor het Vlaamsch Broodhuys, genomineerd voor de Rotterdam designprijs 2011, en winnaar van de Premsela Publieksprijs 2011.