Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

6 video's

Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films, geïnspireerd door werken van bekende en soms ook minder bekende ‘voorgangers’. Elk jaar ging een groep studenten, onder leiding van verschillende vakdocenten, actief aan de slag met de collectie van het museum. Ze kozen een favoriet kunstwerk en deden uitgebreid kunsthistorisch onderzoek, om een compleet beeld te krijgen van het werk, de kunstenaar, de stroming én de tijdgeest. Daarna kozen ze hun eigen richting en accenten, als uitgangspunt voor een zeer persoonlijke korte speelfilm of animatie. Zo verschillend als de collectie van het museum, zo verschillend zijn de studenten en zo verschillend is het eindresultaat.

6 video's in de serie Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

 • Moving Pictures: Emanuel van Engelen

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van de studenten.

 • Moving Pictures: Jasmijn Evans

  Moving Pictures is een samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Studenten van Fine Arts laten zich door de museumcollectie inspireren voor een korte film of animatie.

 • Moving Pictures: Over Last

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van de studenten.

 • Moving Pictures: Jop Tonnaer

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Jop Tonnaer.

 • Moving Pictures: Dimitri Laktionov

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Dimitri Laktionov.

 • Moving Pictures: Asa Splinter

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Asa Splinter.