Over ARTtube

ARTtube is hét online videoplatform over kunst en design van toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. 

Je vindt hier interviews met kunstenaars, videoportretten van inspirerende ontwerpers, kijkjes achter de schermen van een expositie, restauratie of het museumdepot en verdieping achter de museumcollecties door museumcuratoren of directeuren.

Daarnaast zorgen gastcuratoren, zoals Marian Cousijn, Nicole Ex en De Zendelingen voor bijzondere selecties en achtergronden bij de ARTtube-video’s via blogs. Alle video's op ARTtube voldoen aan het door de redactieraad opgesteld Redactieprotocol.

Voor wie is ARTtube?

ARTtube is er voor iedereen die zich wil laten inspireren door de verhalen achter de schermen van de museumwereld, of juist meer verdieping zoekt bij een expositie of kunstenaar. Wekelijks vind je op ARTtube nieuwe video’s en verhalen van onze musea en gastcuratoren terug.

Voor het basis- en voortgezet onderwijs produceren we samen met scholen en partners als NTR schooltv speciale series die aansluiten bij het curriculum en bijdragen aan inspirerend kunstonderwijs. Kijk voor een overzicht van ons onderwijsaanbod op de pagina voor het primair & voortgezet onderwijs.

Partners

Je vindt op ARTtube video’s van een groot aantal toonaangevende musea en kunstinstellingen. Ook deelnemen? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met projectleider Rinske Hordijk via info@arttube.nl of rinske.hordijk@arttube.nl.

Op de hoogte blijven?

Nooit meer iets missen van ARTtube? Volg ons op Facebook, Twitter & Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Jaarverslagen

Benieuwd wat we in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt? Bekijk hier onze jaarverslagen:

jaarverslag 2013
jaarverslag 2014
jaarverslag 2015
jaarverslag 2016

Mede mogelijk gemaakt door:

ARTtube wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Mondriaan Fonds, VSBfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie.