Door: Museum Boijmans Van Beuningen

Gepubliceerd op: 4 mei 2014

Aantal keer bekeken: 5620

Sensory Spaces 3 - Elad Lassry

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van Museum Boijmans Van Beuningen. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Voor de derde editie van Sensory Spaces is de kunstenaar Elad Lassry (1977, Tel Aviv, woont en werkt in Los Angeles) gevraagd. Voor het eerst is zijn werk in een Nederlands museum te zien. Hij maakte voor Museum Boijmans Van Beuningen een installatie met foto’s en losstaande objecten. De kunstenaar speelt met deze installatie een ingenieus spel met herkenning en vervreemding. In het werk van Elad Lassry staat de waarneming centraal, het gaat hem om de vraag: 'Wat zie je nu eigenlijk?' De voortdurende spanning tussen herkenning en vervreemding in Lassry's werk stelt de relatie tussen zijn werk, de ruimte en de toeschouwer op de proef.

In deze video vertelt conservator Noor Mertens over het werk van Elad Lassry en over zijn installatie in Museum Boijmans Van Beuningen.

Sensory Spaces 3 - Elad Lassry is te zien van 22 februari tot 1 juni 2014.

With the generous support of Ammodo.

Thanks to Elad Lassry, Samantha Gregg, Brock Smith, David Kordansky Gallery in Los Angeles, The Kitchen in New York, 303 Gallery in New York, Noor Mertens en Rianne Schoonderbeek

Direction: Sandra Fauconnier & Anouk Wouters
Camera and editing: Anouk Wouters
Interview: Sandra Fauconnier
Music: Chris Zabriskie, Cylinder Six, from freemusicarchive.org
Subtitles: Einion