/
Terug naar overzicht

Over ARTtube

ARTtube is het online videokanaal van musea uit Nederland en België.

Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg, Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam, Centraal Museum Utrecht, Museum Jan Cunen in Oss en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam publiceren op ARTtube video's van hoge kwaliteit over kunst en design, de meeste in eigen beheer en vanuit de eigen expertise ontwikkeld.

ARTtube bevat bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers naast sfeervolle portretten van inspirerende makers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook fictie en experiment komt aan bod, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms.

Toekomst

De musea ontwikkelen ARTtube de komende jaren verder. De ambitie is om in 2014 een half miljoen bezoekers per jaar te verwelkomen. Dit publiek gaan we benaderen via allerlei wegen: website, sociale media, digitale televisie en schermen in de publieke ruimte.

Partners

Stedelijk Museum Amsterdam www.stedelijk.nl
Gemeentemuseum Den Haag www.gemeentemuseum.nl
Museum Boijmans Van Beuningen www.boijmans.nl
M HKA www.muhka.be
De Pont www.depont.nl
Centraal Museum http://centraalmuseum.nl/
Museum Jan Cunen http://www.museumjancunen.nl
Centrum Beeldende Kunst http://cbkrotterdam.nl/

 

Twitter: www.twitter.com/ARTtube_NL
Facebook: www.facebook.com/ARTtube