OVER ARTTUBE
ARTtube is hét online videokanaal over kunst en design met video’s van musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Op ARTtube vind je bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers en sfeervolle portretten van inspirerende makers.
De ruim 25 musea & kunstinstellingen bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen of restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook vind je fictie en experiment op ARTtube, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in bijzondere animatie- en remixfilms. Elke video is natuurlijk gratis te bekijken.
Naast online video’s vind je ARTtube ook terug op verschillende evenementen zoals Lowlands en de Uitmarkt en via onze mediapartners als NPO Cultura en See All This. Eens in de zoveel tijd presenteren we onze video’s op het grote doek tijdens ARTtube On Stage of organiseren we kennismiddagen over online video voor musea en andere kunstprofessionals genaamd de ARTtube Academie.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe video’s, evenementen en ontwikkelingen van ARTtube?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media:

Twitter: www.twitter.com/ARTtube_NL
Facebook: www.facebook.com/ARTtube
Pinterest: www.pinterest.com/arttube
Instagram: www.instagram.com/arttube.nl

Van welke musea & kunstinstellingen kun je video’s verwachten op ARTtube?

Op ARTtube vind je video’s van onze oprichters & partners. Vertegenwoordigers van deze musea maken deel uit van de ARTtube redactieraad en bepalen gezamenlijk beleid.
Stedelijk Museum Amsterdam - Gemeentemuseum Den Haag - Museum Boijmans Van Beuningen - M HKA - De Pont - EYE Filmmuseum. 

Daarnaast vind je op ARTtube ook video’s van:
Centraal Museum Groninger Museum - Kröller-Müller Museum - Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen - Mauritshuis - Museum Arnhem - Museum Jan Cunen - S.M.A.K. - Willem II Fabriek - CBK Rotterdam - Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem - Han Nefkens Fashion on the Edge Het Nieuwe Instituut - M Leuven - Middelheimmuseum - Museum De Lakenhal - Museum Van Loon Van Abbemuseum - Wereldmuseum - Museum de Fundatie

Ook deelnemen? Neem dan contact op met projectleider Rinske Hordijk voor meer informatie via info@arttube.nl

Geschiedenis & missie van ARTtube
ARTtube is in 2012 gestart door het Stedelijk Museum, M HKA, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont en Museum Boijmans Van Beuningen om een gezamenlijk platform te bieden voor kwalitatieve online video’s over kunst & design vanuit de musea zelf. Inmiddels delen meer dan 25 musea en presentatie-instellingen hun video’s met het publiek via ARTtube en dit aantal is groeiend. In vier jaar tijd is ARTtube uitgegroeid tot hét online videokanaal voor kunst en design. ARTtube bindt en inspireert hun bezoekers buiten de muren en openingstijden van het museum met kunst & design. Door ARTtube presenteren de musea zich als collectief aan het publiek, waardoor de verhalen van de verschillende tentoonstellingen, collecties en onderzoek worden verbonden en versterkt.

Naast het verspreiden van video’s via eigen en andere kanalen zet ARTtube zich ook in om kennis over (online) video’s over kunst en design te delen. Zo organiseren wij diverse inspiratie & kennismiddagen, zoals de ARTtube Academie, en werken wij nauw samen met NTR Schooltv en scholen om kunst ook voor het onderwijs toegankelijker te maken.

We staan altijd open voor nieuwe deelnemers: musea, presentatie instellingen, biënnales en festivals die hoogwaardige videoproducties met het publiek willen delen en gebruik willen maken van de kracht van een gezamenlijk videoplatform. Deelnemers van ARTtube krijgen toegang tot gedeelde diensten (pool van filmmakers, redactierichtlijnen, modelcontracten), profiteren van de communicatie-inzet en expertise rond het maken van online video. Interesse? Neem dan contact op met Rinske Hordijk via info@arttube.nl.

ARTtube heeft gemiddeld 40.000 unieke bezoekers per maand.
Jaarlijks komen er meer dan 100 nieuwe video’s bij van meer dan 25 musea en kunstinstellingen uit Nederland en België.

ARTtube wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Bekijk hier de jaarverslagen:
jaarverslag 2013
jaarverslag 2014
jaarverslag 2015