ARTtube On Stage was bijzonder geslaagd!

Bekijk de foto's hier: http://www.flickr.com/photos/ter-burg/sets/72157632221867071

---------------------

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en het online videokanaal ARTtube nodigen je uit voor een bijzondere filmavond.

ARTtube On Stage is een avondvullend programma met een selectie van internetvideo’s over kunst en design op het grote scherm. Deze video’s zijn gemaakt door de vijf ARTtube-partners: Het stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast zijn er diverse andere sprekers uit de kunst- en museumwereld die vertellen over verwante online initiatieven. Tussen de vertoningen door bieden de makers een blik achter de schermen.

Verwacht diverse kunstenaarsportretten, de restauratie van een schilderij van Jan van Eyck, een spectaculair kanonschot bij een installatie van Anish Kapoor, tot de serie Inspired By over hedendaagse kunstenaars en hun inspiratiebronnen.

Deze avond bevind je je dus niet achter je eigen laptop of tablet, maar leun je achterover en laat je je inspireren door het grote doek en de makers zelf.

Presentatie: Andrea van Pol, bekend van AVRO Kunstuur en Vroege Vogels (VARA).

Programma:

- De ARTtube-partners vertonen recente en favoriete video’s, waaronder een aantal exclusieve previews: Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam
- Sneak preview van de nieuwe serie Boijmans TV, door Els Hoek, Sander Burger en Dragan Bakema
- Presentatie van Smarthistory, het Amerikaanse multimedia-webboek voor kunstgeschiedenis, door Lotte Meijer
- Presentatie van MJCTV, door Museum Jan Cunen
- Eigen videoprojecten in de culturele sector, door Studio Louter

ARTtube is het online videokanaal van vijf musea uit Nederland en België: Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

ARTtube On Stage
Video’s over kunst en design
Dinsdag 11 december 2012, 20.30 - 22.30
De Brakke Grond
Nes 45
NL-1012 KD Amsterdam
Toegang gratis. Reserveren is mogelijk, niet verplicht: http://arttubeonstage.eventbrite.nl/

Voorafgaand, van 16.00 tot 18.00 vindt bij De Brakke Grond ook een presentatie over ARTtube plaats voor collega's uit de culturele sector en voor journalisten.
Na afloop, om 18.00, is er een netwerkborrel aangeboden door Vlaams-Nederlands Cultuurhuis deBuren.

Met dank aan:

Vlaams-Nederlands Cultuurhuis deBuren   De Brakke Grond 

 

ARTtube is mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van hoofdbegunstiger SNS REAAL Fonds. In 2013 presenteren de vijf ARTtube parnters een gezamenlijke videoserie. Deze productie is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Beeld: Boijmans TV aflevering 9. Zwarte Piet