ARTtube is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van hoofdbegunstiger Fonds 21.
Een gezamenlijke programma van videoseries en projecten, waaronder de Live Streams en Videowedstrijd Makers wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds.

ARTtube is vanaf 2009 ontwikkeld door Museum Boijmans Van Beuningen, daartoe in staat gesteld door het VSBfonds, partner in educatie van het museum. Het concept en merk van de eerste versie van het project werd ontwikkeld in samenwerking met Fabrique.

De nieuwe identiteit en huisstijl van ARTtube is van de hand van Thonik. Het interactie concept, design en techniek van de website is ontwikkeld door het Rotterdamse Zicht Online.

Partners
Stedelijk Museum Amsterdam www.stedelijk.nl
Gemeentemuseum Den Haag www.gemeentemuseum.nl
Museum Boijmans Van Beuningen www.boijmans.nl 
M HKA www.muhka.be 
De Pont www.depont.nl
EYE Filmmuseum www.eyefilm.nl

Organisatie
ARTtube werkt als organisatie vanuit Museum Boijmans Van Beuningen, de penvoerder en initiator van het project. Een projectleider zorgt voor de dagelijkse uitvoering, in opdracht van de redactieraad met vertegenwoordigers van de partnermusea. 
Het ARTtube-team bestaat uit projectleider Rinske Hordijk (hordijk@boijmans.nl), projectmedewerker Margita van Vugt (vugt@boijmans.nl) en een variërend aantal freelancers voor videoproductie, events en marketing/communicatie. 

Twitter: www.twitter.com/ARTtube_NL
Facebook: www.facebook.com/ARTtube